HAK-ovi instruktori Tehničke pomoći u ADAC-u

Objavljeno: 23.10.2012.

Tehnički instruktori HAK-a Zvonko Senjić i Tomo Habljak, boravili su od 8. do 12. listopada 2012. godine u Tehničkom trening centru Njemačkog automobilskog kluba - ADAC u Landsbergu, na završnom ARC (Roadside Assistance Manager) Tehničkom treningu za Instruktore tehničke pomoć pripadajućeg govornog područja.

Sve je počelo u organizaciji ARC-a još 2007 godine u HAK-u, a nastavilo se s prvim ,,modulom“ u Auto-moto savezu Makedonije-AMSM-u, drugim u Auto-moto klubu Bosne i Hercegovine-BIHAMK-u, trećim u Auto-moto savezu Srbije-AMSS-u, četvrtim u Švicarskom touring klubu-TCS-u, do ovogodišnjeg posljednjeg petog ,,modula“ održanog u Njemačkom autoklubu-ADAC-u. Na ovom posljednjem ,,modulu“ HAK-ovi tehnički instuktori uspešno su položili završni ispit i zaslužili certifikat ARC-a „Stariji instruktor Tehničke pomoći“ što znači da su u potpunosti osposobljeni po standardima ARC-a, educirati djelatnike Tehničke pomoći na cesti u sustavu HAK-a.

Osim ekipe HAK-a, Tehničkom treningu su nazočili i instruktori tehničke pomoći iz Slovenije, Srbije, Makedonije, BIH, Crne Gore, a njihovo znanje ocjenjivali su Tehnički Instruktori ADAC-a, TCS-a, Nizozemskog autokluba-ANWB-a, i koordinator iz ARC-a.

Nakon uspješno završenog Tehničkog treninga, svi sudionici posjetili su ADAC-ov kontaktni centar i razgledali ADAC-ov „crash centar“ za ispitivanje vozila u Tehničkoj bazi u Landsbergu.

Zvonko Senjić
Instruktor Tehničke pomoći HAK-a