Predstavljen novi sustav članstva u Hrvatskom autoklubu

Objavljeno: 16.11.2010.

HAK Optimum HAK Start HAK Europa

U sjedištu Hrvatskog autokluba u Zagrebu, 16. studenog, na konferenciji za medije predstavljen je novi sustav članskih prava i pogodnosti u Hrvatskom autoklubu.

 

Konferenciju za medije uvodnim je govorom o radu i ciljevima Hrvatskog autokluba otvorio predsjednik HAK-a Ivo Bikić i pritom istaknuo: “HAK je danas najveća nacionalna udruga vozača i vlasnika vozila sa 173.000 članova i stotinjak udruženih autoklubova širom zemlje. Od samog osnivanja 1906. godine pa do danas HAK svoje djelatnosti bazira na četiri osnovne postavke - četiri stupa našeg funkcioniranja, a to su:

  • HAK je udruga građana, dakle ne trgovačko društvo, ne biznis i u našoj viziji osnovni cilj nije ostvarivanje profita i podjela dobiti, već jedan širi zajednički interes naših članova i opći interes cijeloga društva. To nas suštinski razlikuje od onih koji se predstavljaju kao naša konkurencija ili u nekim segmentima naših aktivnosti to i jesu.
  • HAK štiti i promiče interese svojih članova, kao korisnika i potrošača u najširem smislu i pri tom nastojimo biti pro-aktivni,
  • HAK potiče mobilnost kao uvjet i način života i rada, uz stalne promjene sadržaja i oblika mobilnosti od vremena osnivanja prije 105 godina pa do danas,
  • HAK skrbi o sigurnosti kako svojih članova tako i svih drugih sudionika u prometu na cestama, aktivno pri tom djelujući prema sva tri faktora sigurnosti prometa na cestama, i čovjeku i automobilu i cesti odnosno cestovnoj infrastrukturi, težeći da svi oni imaju oznaku 5 zvjezdica i da stradavanja na cestama u konačnici imaju cilj 0 poginulih.

Recesija nije negativno utjecala na broj članova Hrvatskog autokluba, jer bilježimo lagani porast broja članova u 2009. i 2010. godini. To pripisujemo povjerenju u HAK, naše usluge i zajamčena prava i  pogodnosti. Dakle, nismo nezadovoljni s rezultatima i brojkama u našem članstvu, ali prepoznajemo zbivanja u našoj okolini i želimo stalno modernizirati naše usluge. Usmjeravamo se na korisnike, želimo zadovoljiti njihove potrebe i interese u svakodnevnom životu, pažljivo pratimo i registriramo uočene i pokušavamo predvidjeti nove potrebe naših članova i unaprijed ponuditi rješenja temeljem iskustava najrazvijenijih  nacionalnih autoklubova povećati broj naših članova, njihovu sigurnost i mobilnost“ – rekao je na konferenciji predsjednik Bikić i dodao: “HAK je udruga vozača nastala na ideji uzajamnog pomaganja i solidarnosti i kao što sam već rekao, ne nastoji ostvariti profit iz svega što radi. Ono što smo naučili u gotovo 40 godina bavljenja pomoći na cesti je da je riječ o zahtjevnom, teškom poslu s ljudima u nevolji i da je riječ o poslu u kojem se još nitko nije obogatio. HAK će raditi taj posao usmjeren na pomoć članovima i svim vozačima, kao i dosad, bez obzira na interese drugih, te sustavno unaprjeđivati svoju uslugu“- zaključio je predsjednik Bikić i pozvao novog rukovoditelj Sektora članstva i autoklubova u HAK-u Antu Sarjanovića da predstavi nove članske pakete.

„Novi članski paketi dio su HAK-ove strategije modernizacije sa ciljem približavanja standardima najrazvijenijih europskih autoklubova, povećanju broja članova te poboljšanju cestovne sigurnosti. Nakon uvođenja broja za pomoć na cesti 1987, novi sustav pogodnosti i prava za članove predstavlja još jedan važan korak u povijesti s kojim se HAK priprema za ulazak u EU“- rekao je Sarjanović te detaljno prezentirao nove članske pakete HAK-a.

HAK 2010 oglasi.jpg