Vidi i klikni u vrtiću Medo Brundo

Objavljeno: 29.11.2012.

Nova prometno edukativna akcija HAK-a „Vidi i klikni“ predstavljena je 28. studenog djeci u zagrebačkom vrtiću Medo Brundo.

Program je namijenjen djeci od šest i sedam godina starosti i provodi se u predškolskim grupama vrtića i prvim razredima osnovnih škola, a realiziraju ga certificirani stručnjaci Hrvatskog autokluba.

Učenje kroz činjenje!

Za realizaciju programa koriste se najsuvremenije metode – učenje kroz činjenje, rad, igru i osobno iskustvo – pokazivanjem i vježbanjem. Program se odvija uz pomoć didaktičkih pomagala, automobila na napuhavanje i električnog automobila kao kulise. Obuhvaća vježbanje pravilnog korištenja nogostupa, uočavanje prometnih svjetala, propisno prelaženje ceste korištenjem pješačkog prijelaza, simulacija prelaska u situaciji kada nailazi automobil, vježbanje vizualnog kontakta i komunikacije s vozačem, upoznavanje s rizicima prelaska ceste između parkiranih automobila, propisno i pravilno sjedenje u automobilu, korištenje dječjih sjedalica i sigurnosnih pojaseva u automobilu.

Program „Vidi i klikni“ provodi se u Austriji, Njemačkoj, Portugalu i još nekoliko europskih zemalja, a u našoj zemlji predstavlja dio aktivnosti Hrvatskog autokluba predviđenih Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa. Hrvatski autoklub licencu i opremu za provedbu programa otkupio je od austrijskog autokluba, ÖAMTC-a, koji je proveo i dvodnevnu edukaciju zaposlenika Hrvatskog autokluba koji će provoditi program. Projekt sufinanciraju Hrvatski autoklub i zaklada Svjetske automobilističke federacije, FIA-e.