Veliki proljetni servis bicikla

Objavljeno: 6.2.2013.

Nakon dana provedenih u garaži, podrumu ili u lošijem slučaju na balkonu - bicikl treba pripremiti za novu sezone vožnje. HAK je u suradnji sa svojim partnerom Keindl-sport osigurao veliki servis bicikala u Zagrebu po povoljnoj cijeni.

Prije svega, potrebno je skinuti naslagu prašine, koja se nataložila tih dana mirovanja i vratiti izgled koji vaš bicikl zaslužuje. Uz pranje, već prvim pregledom bicikla možete ustanoviti stanje guma, moguća oštećenja ili uzdužne pukotine koje ukazuju na potrebu za promjenama.

Ako ste bicikl vozili u zimskim i snježnim uvjetima, tim prije treba dolaskom lijepih dana oprati ga od taloga soli i dobro osvježiti lanac i mnogo drugih mehaničkih dijelova novim uljima, okvir ispolirati, a gumene i plastične dijelove tretirati kozmetikom specijalno razvijenom za te materijale.

Pogonska grupa i kočnice uvijek zaslužuju posebnu pažnju i njegu, a posebice nakon dužeg mirovanja. Podešavanje i podmazivanje lanca, lančanika, svih osovina, sajli i bužira, ručica mjenjača i kočnica, kontrola istrošenosti kočionih gumica ili disk-pločica itekako će utjecati na vašu sigurnost vožnje i komfor na koji ste navikli kad je bicikl bio nov.

Da biste obavili sve potrebno oko vraćanja bicikla u punu formu, biti će vam potrebna kozmetika, alat i vjerojatno ponešto od dijelova, kao i prostor u kojem ćete sve potrebno obaviti.

Uz sve nabrojeno trebati ćete i znanja i prakse kako biste podesili bicikl bez nepotrebnih troškova... ili, možete nazvati servis bicikala i prepustiti sve radnje i troškove vještim serviserima ne razmišljajući je li nešto obavljeno dobro ili kako ćete uskladištiti deterdžente, četke, ulja, masti, alat ili gdje i kako kupiti odgovarajuće dijelove koje treba zamijeniti.

Povodom otvorenja nove trgovine u Vitezićevoj ulici br. 1a u Zagrebu, „Keindl Sport“ nudi promotivni popust za sve članove HAK-a od 50% na generalni servis bicikla koji možete do kraja veljače obaviti na spomenutoj adresi uz cijenu od 175,00 kn.

Opis radova: postavljanje, čišćenje i podmazivanje pogonskog ležaja; rastavljanje, čišćenje i podmazivanje ležaja vilice; rastavljanje, čišćenje i podmazivanje osovina kotača centriranje kotača;podešavanje kočnica; podešavanje brzina; podmazivanje lanca te čišćenje bicikla.

Ova usluga se može iskoristiti samo u Zagrebu u novoj trgovini-servisu Keindl-sport - Vitezovićeva 1a gdje osobno trebate dovesti bicikl, uz prethodnu najavu termina na telefon 01 3099 769.

Kupon za servis možete kupiti na našem Internet dućanu: http://shop.hak.hr/pd/1724/gid/831/Proljetni-servis-bicikla.wshtml

Ujedno vam preporučamo izmjenu zračnica sa samokrpajućim zračnicama koje uspješno zatvaraju rupe do 3 mm:http://shop.hak.hr/pl/1725/Zracnice-samokrpajuce.wshtml