AMK Maksimir

Automobilski pozdrav proljeću

Objavljeno: 7.3.2013.

Od ove godine zagrebački Automoto klub "Maksimir" uveo je u kalendar događanja novu manifestaciju pod nazivom Automobilski pozdrav proljeću. Bio je to ustvari dan tehnike u kojemu je AMK "Maksimir" zajedno sa svojim suradnicima iz autoservisne djelatnosti organizirao više aktivnosti, vezanih uz završetak zime i najavu proljeća, a koje mogu koristiti automobilistima.

Ove godine događanje se odvijalo 6. ožujka u radioničkim i otvorenim prostorima u Dubravi, u Autoservisu Bačić, gdje su članovi mogli provjeriti razne dijelove ispravnosti svoga vozila kao što su: ispitivanje ispravnosti motora s dijagnostičkim uređajem, svjetlala, kočnica, donjeg postroja, ulja, antifriza te kočione tekućine. Besplatno se zamjenjivalo žaruljice u farovima svjetala i obavljala manja podešavanja. Obavljala se i zamjena zimskih guma ljetnima po 30% nižim cijenama, ali i brza zamjena svih tekućina u automobilima. Vozači koji su ove zime "pokupili" na cestama dosta soli, koja nagriza metalne dijelove automobila, mogli su obaviti "odsoljavanje" u autopraonici podizanjem vozila na dizalicu i to po cijeni koja je za trećinu niža od redovnih cijena. Stručnjaci za klimatske uređaje besplatno su provjeravali ispuštanje plina, štetne mirise i uopće pravilan rad klimatskih uređaja, koji će se intenzivno koristiti s dolaskom toplih dana tijekom proljeća i ljeta.

Posjetitelji su se sami mogli uvjeriti što im se događa dođe li u sudaru do prevrtanja automobila na simulatoru prevrtanja vozila, dok su autoelektričari koji svakodnevno rješavaju probleme s elektronikom automobila ili otvaraju zaboravnima zaključana vozila, a da ne nanesu štetu elektronici, razgovarali sa zainteresiranima.

AMK "Maksimir" predstavio je građanima i svoja specijalna vozila za popravke ili transportiranje neispravnih ili oštećenih automobila na cestama, a među njima i mali traktor koji dolazi na teško dostupna mjesta. Služba tehničke pomoći na cestama AMK "Maksimir" intervenira u godini dana blizu 3500 puta i vrlo je uspješna u otklanjanju svih vrsta kvarova. Na kraju istaknimo da se akciji odazvao veliki broj vozača i vozačica koji su zadovoljni pohvalili akciju AMK Maksimir te najavili dolazak na idući pozdrav proljeću AMK Maksimir.