Provjera prometnih znanja prigodom početka motociklističke sezone

Objavljeno: 25.4.2013.

Provjerom teoretskog znanja prometnih pravila i propisa kao i provjerom praktičnog dijela vožnje na motociklima, u subotu 20. travnja, obilježen je još jedan početak motociklističke sezone u Varaždinu.

HAK, AK Varaždin i PU Varaždinska zajedno već godinama s dolaskom lijepog vremena žele podići svijest svih vozača na prisutnost velikog broja mopeda i motocikala u prometu. Upravo s tim ciljem i ove godine zajednički su organizirali susret motociklističkih udruga ili „bajkera“ i policije u AK Varaždin.

Djelatnici AK Varaždin, pod stručnim vodstvom voditelja Autoškole AK Varaždin Stanislava Hošnjaka, tom prigodom su pripremili testove iz teorijskog dijela vozačkog ispita nakon kojih se vidi da su neki od prisutnih davno polagali pa im je dobro došlo ponavljanje gradiva iz prometnih pravila i propisa. Rezultati u praktičnom dijelu vožnje bili su puno bolji, pa su gotovo svi sudionici zajedničkog druženja bez većih grešaka odvozili vožnju na poligonu te zadovoljili praktične uvjete upravljanja motociklima.

Zadovoljstvo ponovnim okupljanjem i suradnjom s motociklističkim udrugama i policijom iskazao je predsjednik HAK-a Slavko Tušek, te pritom istaknuo: “Naš cilj je podizanje prometne kulture, u kojoj nažalost zaostajemo za zemljama EU. Upravo zato HAK i autoklubovi kontinuirano provode prometno – edukativne akcije za sve uzraste. Danas je jedna takva akcija s motociklistima u kojoj je najvažnije da oni obnove svoje teorijsko i praktično znanje i podignu ga na višu razinu te razmjene svoja iskustva s policijom, a mi smo tu kako bismo im pružili svu potrebnu pomoć“.

Voditelj službe policije PU varaždinske Darko Dragičević kazao je kako je svrha današnjeg zajedničkog druženja policije i motorista bila međusobno upoznavanje i sugeriranje na sigurniju i oprezniju vožnju, dok je voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec napomenuo kako je pred par dana osnovana posebna mobilna jedinica prometne policije, koja će nadzirati one koji najdrastičnije krše prometne propise i prekoračenja brzine, te koji često voze pod utjecajem alkohola. Takvih pojedinaca u evidencijama imamo 60-tak i posebnu ćemo pažnju usmjeriti na njih.

Nakon proglašenja pobjednika susret se nastavio u dobrom raspoloženju s tradicionalnim grahom i nastavkom druženja u restoranu varaždinskog HAK-a, uz koji su se razmijenila iskustava i dobre želje za uspješnom motorističkom sezonom.