HAK namjerava izgraditi tehničku bazu u Vukovaru

Objavljeno: 6.5.2013.

U četvrtak, 2. svibnja u Vukovaru su Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek i gradonačelnik Grada Vukovara g. Željko Sabo potpisali Memorandum između Grada Vukovara i Hrvatskog autokluba o namjeri izgradnje tehničke baze Hrvatskog autokluba u Vukovaru.

Tijekom svečane sjednice Gradskoga vijeća Grada Vukovara, održane povodom Dana Vukovara 3. svibnja, Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek uručio je gradonačelniku Grada Vukovara g. Željku Sabi Memorandum između Grada Vukovara i Hrvatskog autokluba o namjeri izgradnje tehničke baze Hrvatskog autokluba u Vukovaru.

Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Vukovara održana je u Hrvatskom domu Vukovar na blagdan njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova, a odazvali su joj se brojni uzvanici i prijatelji Vukovara: predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar branitelja Predrag Matić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, saborski zastupnici Vladimir Šeks, Jadranka Kosor, Damir Rimac, Zvonko Milas, Dragan Crnogorac. Koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u RH Luisa Vinton, počasni građanin Vukovara Ivica Vrkić, gradonačelnik Šibenika Ante Županović, predstavnici prijateljskog Grada Dubrovnika, prekograničnih općina Bač i Bački Petrovac iz Republike Srbije te članovi Upravnog odbora i predsjednica Nadzornog odbora Hrvatskog autokluba.

Prigodnim riječima nazočnima se obratio gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo, koji je kazao: Drago mi je da smo se u vrlo kratkom vremenu dogovorili i da ćemo ostvariti jedan hvale vrijedan projekt i na tome vam dragi prijatelji hvala. Hvala vam i na senzibilitetu za grad Vukovar, ali isto tako i na prepoznavanju geostrateškog položaja grada Vukovara. Mogu vam samo još jedanput ponoviti da je poznato da je Grad Vukovar jedan od najekspeditivnijh kada je u pitanju izdavanje dokumenata potrebnih za pokretanje posla. Ovo je naš zajednički projekt i dobro ste nam došli. Hvala Hrvatskom autoklubu i od srca vam zahvaljujem na odluci da investirate u Vukovar.

Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek u obraćanju je istaknuo: Mi smo udruga koja obavlja određene javne ovlasti i očito je da dobro gospodarimo jer smo ostvarili višak prihoda u odnosu na rashode. Odlučili smo da nam je moralna obveza napraviti sadržaj sličan ili bolji od onoga koji je ovdje bio prije rata, kad je ovdje postojao Autoklub Polet Vukovar koji je u vihoru rata nestao. Želio bih naglasiti da su tijela upravljanja Hrvatskog autokluba donijela financijski plan i program rada. Mi smo sredstava osigurali, a sad je samo na vama da osigurate da se naša investicija i realizira. Ovaj projekt zasigurno će pomoći u podizanju kvalitete života u Vukovaru. Otvorit će se i nova radna mjesta. Osjećam moralnu obvezu, a mislim da dijelim i mišljenje svih članova Upravnog odbora Hrvatskog autokluba, da se na ovaj način odužimo gradu i ljudima koji su toliko propatili za cijelu nam domovinu.

U Memorandumu između Grada Vukovara i Hrvatskog autokluba o namjeri izgradnje tehničke baze Hrvatskog autokluba u Vukovaru izražava se potpora namjeri izgradnje i opremanja tehničke baze sa prometnim vježbalištem na području Vukovara, kako bi Hrvatski autoklub djelovao na povećanju broja članova i pružanju pomoći na cesti te preventivno-edukativnim aktivnostima.

Više informacija o svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara dostupno je ovdje.