Europski dan cestovne sigurnosti

Objavljeno: 6.5.2013.

Europski dan cestovne sigurnosti: pridružite se kratkoj šetnji na duge staze 6. svibnja 2013. Ovogodišnji Europski dan cestovne sigurnosti održat će se u ponedjeljak 6. svibnja, na prvi dan se Drugog UN-ovog globalnog tjedna cestovne sigurnosti.

O tjednu –Kratka šetnja na duge staze

Sigurno hodanje trebalo bi biti pravo svih, ali nažalost previše pješaka stradava na cestama u svijetu.

Kratka šetnja na duge staze (Long Short Walk) je zabavna aktivnost sa ozbiljnim ciljem - okupiti pojedince i skupine iz cijelog svijeta, koji žele pozvati na zaštitu pješaka. Tijekom tjedna, kao i prije i nakon njega, ljudi će u cijelom svijetu sudjelovati u takvim šetnjama. Više informacija o Drugom UN globalnom tjednu cestovne sigurnosti

Kako možete sudjelovati?

Pridružite se kratkoj šetnji na duge staze. Želimo da napravite kratku šetnju u svojoj zajednici i snimite video ili fotografiju. Pošaljite nam ih i odazovite se našem pozivu za sigurnijim cestama.

Prvo, krenite u šetnju. To može biti u vašem naselju ili zajednici, do škole ili posla, neka druga vaša omiljena šetnja ili barem do obližnjeg dućana. Ako na putu postoji opasna cesta ili raskršće, voljeli bismo ga vidjeti. Snimite ga i pošaljite nam snimku, a mi ćemo poslati te kratke šetnje i kombinirati iz u dugu stazu, koja će objediniti fotografije i putovanja iz cijelog svijeta.