Slavko Tušek izabran u Revizorski odbor FIA Regije I

Predsjednik Hrvatskog autokluba izabran u tijela upravljanja FIA Regije I

Objavljeno: 16.5.2013.

Tijekom "Proljetnih sastanaka Regije I" Svjetske automobilističke organizacije FIA-e u Beču, jučer je Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek izabran u Revizorski odbor FIA Regije I.

U nazočnosti predstavnika 80 nacionalnih touring i auto-moto klubova iz Europe, Bliskog Istoka i Afrike, koji čine ovu najznačajniju regiju FIA-e, na sjednici Plenarne skupštine, g. Thierry Willemarck izabran je za novog predsjednika FIA Regije I. G. Willemarck obavlja poslove glavnog izvršnog direktora Touring kluba Belgije (TCB), a na novoj dužnosti zamijenio je g. Wernera Krausa, Predsjednika austrijskog autokluba (ÖAMTC), koji je na ovoj poziciji bio osam godina.

Tijekom Proljetnih sastanaka FIA Regije I u Beču izabrani su i članovi Upravnog vijeća, predstavnici u Svjetskom vijeću za automobile, mobilnost i turizam, predstavnici za Euroodbor te peti potpredsjednik Regije I.

Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek izabran je u Revizorski odbor FIA Regije I, uz g. Philippe Roberti de Winghea iz Belgijskog kraljevskog autokluba RACB i g. Thomas Møller Thomsena iz Danskog autokluba FDM.

G. Slavko Tušek izjavio je: "izbor u tijela upravljanja FIA Regije I potvrda je statusa koji Hrvatski autoklub ima u našoj krovnoj međunarodnoj organizaciji, kao posljedice našeg kvalitetnog rada i djelovanja. Stoga ovaj izbor doživljavam kao znak zahvalnosti tijelima upravljanja i svim članovima i korisnicima usluga Hrvatskog autokluba, ali i poticaj na daljnje iskorake".

Tijekom „Proljetnih sastanaka FIA Regije I“ g. Slavko Tušek sudjelovao je u radu Koordinacijskog foruma istočno i srednjoeuropskih zemalja, na plenarnoj sjednici tvrtke europskih autoklubova ARC Europe te, u organizaciji domaćina, austrijskog autokluba ÖAMTC, sa ostalim uzvanicima i u posjeti Gradskoj vijećnici Beča.