Brojne i zaslužene nagrade kampovima Istraturista

Objavljeno: 30.11.2010.

Istraturistov kamp Park Umag, i ostali kampovi Finida, Stella Maris, Pineta i Kanegra dobili  su prestižna priznanja na IV. Kongresu hrvatskog kampinga organiziranog od strane Kamping Udruženja Hrvatske. Kamp Park Umagu dobio je  priznanje od strane Hrvatskog autokluba (HAK) te Kamping udruženja Hrvatske (KUH) za visoku kvalitetu te izvrsnost u pružanju usluga kampistima tijekom 2010. godine.

Svi kampovi Istraturista, Park Umag, Finida, Stella Maris, Pineta i Kanegra ušli su među  37 najboljih kampova Hrvatske te, od strane KUH-a, dobili nagradu najbolji hrvatski kampovi 2010. godine, kao priznanje za istaknuti trud, kvalitetu i izvrsnost. Dugogodišnja ulaganja u kampove, ekološka orijentacija, te obogaćivanje kampova hortikulturalno i nizom novih pratećih sadržaja, prepoznato je na ovom najvećem hrvatskom okupljanju djelatnika u kamping turizmu.

Na svečanom prijemu održanom u hotelu Melià Coral, nazočnima su se obratili: Ljubomir Cerovac, član Nadzornog odbora HAK-a, te pritom čestitao Istraturistu na dobivenim nagradama te im zaželio i daljnje uspjehe. Adriano Palman, direktor ureda KUH (Kamping udruženja Hrvatske), istaknuo je da je Umag postao prava i značajna kamping destinacija u Europi a Hrvatska idealno odredište za sve kampiste što potvrđuje i brojka od 25 posto od ukupnog broja turističkih dolazaka i noćenja u Hrvatskoj koje ostvaruju kampisti. Irena Ribić, voditeljica Odsjeka touring poslova HAK-a, održala je prezentaciju „Testiranje kvalitete kampova 2010.“, u kojem je testirano 111 kampova diljem zemlje u razdoblju od 3. srpnja do 22. kolovoza, u sklopu kojeg su kampovi koji su svoju kvalitetu usluga podigli za dodatnih deset posto u protekloj godini nagrađeni priznanjima: Park Umag, Bunculuka u blizini Baške i Nevio kod Orebića. Branko Marolt, predsjednik UKH (Udruga kampista Hrvatske), naglasio je izvrsne povratne informacije od strane učesnika velikih međunarodnih eveneta održanih u proteklom razdoblju u kampu Park Umag, kao Europa Relly i F.I.C.C. Kongres. Na kraju se na učešću i dodijeljenim nagradama gostima zahvalila direktorica kampa Park Umag,  Martina Šćulac, istakavši pri tome da su ulaganja Istraturista u kampove dosegla iznos od 105 milijuna kuna. Unaprjeđenje kvalitete kamp usluge prepoznato je kako od strane kamp struke, tako i od strane potrošača zbog čega je broj noćenja koja Istraturist ostvaruje u kampovima udvostručen.