Dani otvorenih vrata Hrvatskog autokluba

Objavljeno: 3.6.2013.

Pred 107 godina, 1. lipnja 1906. osnovan je Prvi hrvatski automobilni klub te ovih dana Hrvatski autoklub kao nacionalna udruge vozačica i vozača obilježava svoj rođendan, Dan HAK-a.

Pred 50 godina, 4. kolovoza 1963. Auto moto savez Hrvatske počeo je pružati usluge pomoći na cesti sa šest žutih "Zastava" 750, koje su svakodnevno, od 8 do 20 sati patrolirale magistralnim cestama: Zagreb - Novska - Slavonski Brod - Lipovac i Zagreb - Karlovac - Skrad - Rijeka.

Ove godine navršava se 50 godina poslova pomoći na cesti te stoga, kao i povodom obilježavanja Dana HAK-a, u četvrtak i petak 6. i 7. lipnja, od 9:00 do 13:00 sati Hrvatski autoklub u svojim prostorijama, Avenija Dubrovnik 44 u Zagrebu organizira Dane otvorenih vrata Hrvatskog autokluba.

Tijekom Dana otvorenih vrata naši gosti imat će priliku uz stručno vodstvo razgledati naše prvo, originalno vozilo pomoći na cesti iz 1963., najnovija vozila – pokretne radionice, upoznati se s radom Kontaktnog i Informativnog centra, testirati svoje poznavanje prometnih propisa u ispitnom centru, a na simulatoru prevrtanja moći će provjeriti važnost korištenja sigurnosnog pojasa. Predviđena je, uz pomoć „pijanih naočala“ demonstracija utjecaja alkoholiziranosti na sudionike u cestovnom prometu i demonstracija pružanja prve pomoći. Osim toga, bit će prisutni i partneri iz našeg sustava članskih pogodnosti i web-shopa s posebnim ponudama, a predvidjeli smo i simbolične poklone.

U povodu obilježavanja Dana HAK-a u Tehničkom muzeju, Savska cesta 18, Zagreb, u subotu 8. lipnja od 9:00 do 12:00 organizirana je izložba oldtimera, s besplatnim posjetom muzeju za članove Hrvatskog autokluba, a ulaznice je moguće podići na štandu Hrvatskog autokluba u muzeju.

Hrvatski autoklub s velikim zadovoljstvom poziva sve članove, vozače, susjede i zainteresirane građane - posjetite nas tijekom Dana otvorenih vrata i pridružite nam se u obilježavanju 50. obljetnice poslova pomoći na cesti.

Napominjemo kako se program dijelom odvija na otvorenom te su moguće izmjene uslijed pogoršanja vremenskih uvjeta.

Više o 50 godina pomoći na cesti na sljedećoj poveznici.