Seminari prve pomoći za radnike na poslovima pomoći na cesti

Objavljeno: 3.6.2013.

U godini kada obilježavamo 50. obljetnicu poslova pomoći na cesti Hrvatski autoklub posvećuje posebnu pozornost našim mehaničarima koji rade na poslovima pružanja pomoći na cesti.

U nekim slučajevima radnici HAK-a dolaze na mjesto prometne nesreće i prije hitne pomoći, te u takvim situacijama unesrećenima treba biti pružena stručna i brza prva pomoć. Usvajanjem znanja s područja medicinske pomoći, dolaskom na mjesto prometne nesreće, svaki radnik HAK-a moći će pružiti nadležnim službama kvalitetnije informacije o ozlijeđenim osobama (prilikom pozivanja Hitne medicinske pomoći) a ozlijeđenima će se moći pružiti adekvatna pomoć. Iz tih razloga HAK je organizirao jednodnevni seminar „Pružanje prve pomoći unesrećenima“ za sve radnike na poslovima pomoći na cesti koji su proveli stručnjaci Hrvatskog crvenog križa.

Edukacija je provedena na četiri lokacije u Hrvatskoj (Zagreb-upravna zgrada HAK-a, Tehnička baza Kutina, Tehnička baza Šibenik i AK Pazin) u razdoblju od 22. do 24. svibnja 2013.. godine tijekom koje je ukupno 116 mehaničara i vozača kamiona koji rade u sustavu tehničke pomoći HAK-a uspješno završilo profesionalnu obuku kako na stručan način ukazati prvu pomoć unesrećenima.