HAK obilježio 50 godina pružanja pomoći na cesti

Objavljeno: 7.8.2013.

U nedjelju, 4. kolovoza 2013. Hrvatski autoklub je s prigodnom manifestacijom obilježio 50 godina usluge pružanja pomoći na cesti.

HAK je povodom 50 godina usluge pružanja pomoći na cesti organizirao prigodnu vožnju kolone povijesnih vozila iz Oldtimer kluba Zagreb, na čelu s popularnim HAK-ovim žutim ‘fićekom’, od sjedišta HAK-a u Aveniji Dubrovnik 44 do Trga bana Josipa Jelačića.

Na Trgu su se kroz edukativni program građanima predstavile HAK-ove aktivnosti iz područja prometne preventive među kojima su bili simulator prevrtanja, program ‘Vidi i klikni’, ‘pijane naočale’ kao i pogodnosti članstva u HAK-u.

Tijekom manifestacije HAK je pružio i 3.000.000-tu uslugu pomoći na cesti Hrvatskog autokluba. Jubilarnu intervenciju nazvao je Mario Markić iz Zagreba kod čijeg je vozila uspješno otklonjen kvar tako da je mogao nastaviti vožnju uz prigodan poklon iz HAK-a - novo članstvo u HAK-u (paket Europa).

Podsjetimo se kako je sve i počelo točno prije 50 godina, 4. kolovoza 1963., kada je tadašnji Auto moto savez Hrvatske (AMSH) počeo pružati usluge pomoći na cesti, sa šest žutih ‘fićeka’ - Zastava 750, koje su svakodnevno, od 8 do 20 sati patrolirale magistralnim cestama: Zagreb-Novska-Slavonski Brod-Lipovac i Zagreb-Karlovac-Skrad-Rijeka.

Tijekom proteklih 50 godina Služba pomoći na cesti se povećala i obuhvatila svaki kutak Hrvatske. Hrvatski autoklub tijekom cijele 2013. godine obilježava ovu obljetnicu koja je važna za njihove članove i vozače, ali i turizam u cjelini, predstavljanjem svojih djelatnosti, posebice poslova tehničke pomoći.