Šibenik, 4. - 6. rujna 2013.

10. FIA europsko natjecanje mehaničara na poslovima pomoći na cesti

Objavljeno: 3.9.2013.

Povodom obilježavanja 50. obljetnice pružanja usluga pomoći na cesti u Hrvatskoj, u utorak 3. rujna 2013., ispred sjedišta Hrvatskog autokluba u Zagrebu, krenula je kolona vozila namijenjenih obavljanju poslova pomoći na cesti u smjeru Šibenika.

Kolonu je predvodio žuti fićo iz 1963. a slijedile su ga "pokretne radionice" iz HAK-a i europskih autoklubova, koji sudjeluju na 10. jubilarnom europskom natjecanju mehaničara na poslovima pomoći na cesti. Ono se država u podružnici Hrvatskog autokluba u Šibeniku od 4. do 6. rujna 2013. godine, a u organizaciji Hrvatskog autokluba i FIA (Federation Internationale de l' Automobile)

Ove godine natječe se rekordni broj europskih autoklubova: AL – Finska, AMSCG – Crna Gora, AMSM – Makedonija, AMSS – Srbija, AMZS – Slovenija, BIHAMK – Bosna i Hercegovina, HAK – Hrvatska, LAMB – Latvija, MAK – Mađarska, ÖAMTC – Austrija, SATC – Slovačka, TCS – Švicarska i UAMK – Češka.

Natjecanje vode instruktori britanskog autokluba AA (The Automobile Association), koji su pripremili teorijske i praktične ispite za natjecatelje, a u četvrtak 6. rujna bit će proglašeni pobjednici.