Investicija u sustav tehničke pomoći Hrvatskog autokluba

Objavljeno: 21.1.2014.

U siječnju u sjedištu Hrvatskog autokluba u Zagrebu svečano su potpisani ugovori između predstavnika 12 autoklubova udruženih u Hrvatski autoklub i predstavnika proizvođača vozila za uklanjanje i prijevoz vozila. Riječ je o Autoklubu Čakovec, Autoklubu Karlovac, Autoklubu Koprivnica, Autoklubu Križevci, Auto-moto klubu Maksimir, Autoklubu Pazin, Autoklubu Rijeka, Autoklubu Siget, Autoklubu Slavonac iz Osijeka, Autoklubu Split, Akademskom auto-moto klubu Sveučilište, i Autoklubu Varaždin, te predstavnicima tvrtki AUTOHRVATSKA i Benussi. U postupku realizacije je i nabava 12 specijalnih vozila za popravak kvara na vozilu na cesti.

Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek kazao je kako je zadovoljan početkom pomlađivanja voznog parka te najavio kako slijede i druga ozbiljna ulaganja u razvoj sustava pomoći na cesti. Dugoročni cilj ovih aktivnosti je ujednačavanje standarda pružanja usluga tehničke pomoći članovima i svim drugim korisnicima usluga, kao i jačanje kapaciteta udruženih autoklubova u jedinstvenom sustavu tehničke pomoći Hrvatskog autokluba, naglasio je g. Tušek.

Hrvatski autoklub, u cilju postizanja održive mobilnosti i povećanja sigurnosti članova i drugih vozača u svakodnevnom životu te zadržavanja tržišne pozicije realizira vlastiti program razvoja sustava tehničke pomoći koji će se oslanjati na vlastite potencijale, a koji se u prethodnom razdoblju pokazao opravdanim i funkcionalnim. Sukladno Programu rada i Financijskom planu, počela je modernizacija sustava, koji je jedna od temeljnih djelatnosti udruge, kroz nekoliko programa usmjerenih na nabavu vozila za usluge otklona kvara i za usluge uklanjanja i prijevoza vozila, te nabavu moderne opreme, edukaciju djelatnika i opremanje autoklubova za pružanje kvalitetnih usluga i zajamčenih članskih pogodnosti.

Sva vozila bit će isporučen do početka turističke sezone 2014.