"Vidi i klikni" u Novom Marofu

Objavljeno: 5.2.2014.

Edukativne radionice Hrvatskog autokluba za djecu predškolske dobi “Vidi i klikni“ održane su 30. i 31. siječnja u dječjem vrtiću u Novom Marofu, a sudjelovalo je 50-ak djece iz tri odgojne skupine.

Djeca su učila i stjecala vještine važne za poboljšanje ponašanja u cestovnom prometu kroz rad, igru i osobno iskustvo. Izmjenjujući se u ulogama pješaka i putnika u vozilu, vježbala su uz didaktička pomagala - zebru, napuhani parkirani automobili, električni automobil, semafor za pješake i nezaboravnog Hakija, našu maskotu.

Djeca su uspješno svladala elemente sigurnijeg prelaska ceste preko zebre sa i bez semafora za pješake, prelazak preko neobilježenog pješačkog prijelaza, prelazak ceste između dva parkirana automobila te pravilno ponašanje djeteta kao suputnika u autu tj. korištenja autosjedalice i sigurnosnog pojasa.

Po završetku radionice djeca su na dar dobila edukacijsku bojanku.

Radionicu u Novom Marofu proveli su djelatnici prometne preventive Hrvatskog autokluba Zlatko Jelenčić, Asja Vargović i Andrijana Šimunec u suradnji s kolegom Stanislavom Hošnjakom iz Autokluba Varaždin.