Program "Vidi i klikni" u Vukovaru

Objavljeno: 4.3.2014.

Interaktivni program „Vidi i klikni“ proveden je od 26. do 28. veljače u Vukovaru u organizaciji Hrvatskog autokluba i Autokluba Polet Vukovar.

Edukativne radionice za prvašiće i djecu predškolske dobi održane su u Osnovnoj školi Antuna Bauera te u Osnovnoj školi Mitnica, a za dvije skupine djece vrtićke dobi iz „Vrtića 1“ u prostoru Hrvatskog doma Lavoslav Ružićka.

Ukupno je u radionicama sudjelovalo oko 160 djece, koja su se na zabavan ali prije svega preventivno-edukativni način upoznala s ključnim elementima u sigurnosti cestovnog prometa, prilagođenima svojoj dobi. Tako su svladala elemente sigurnijeg prelaska ceste preko zebre sa i bez semafora za pješake, prelazak preko neobilježenog pješačkog prijelaza, prelazak ceste između dva parkirana automobila te pravilno ponašanje kao suputnika u autu odnosno korištenja autosjedalice i sigurnosnog pojasa.

U sklopu programa „Vidi i klikni“ djeca uče i stječu vještine važne za poboljšanje ponašanja u cestovnom prometu kroz rad, igru i osobno iskustvo. Izmjenjujući se u ulogama pješaka i putnika u vozilu, vježbaju uz didaktička pomagala - zebru, napuhani parkirani automobili, električni automobil, semafor za pješake i nezaboravnog Hakija, maskotu Hrvatskog autokluba.

Po završetku radionice svi su sudionici na dar od Hrvatskog autokluba dobili edukacijsku bojanku.