Program "Vidi i klikni" u Sesvetama

Objavljeno: 4.3.2014.

Hrvatski autoklub sa edukativnim programom „Vidi i klikni“ ovih dana obilazi osnovne škole i vrtiće u Sesvetama.

Interaktivne radionice za djecu predškolske dobi i djecu prvih razreda osnovne škole održane su u osnovnoj školi Sesvetski Kraljevec. Tijekom 18. i 19. veljače održane su četiri radionice u kojima je sudjelovalo ukupno 100 djece iz prvih razreda škole.

Dana 3. ožujka radionica je održana za skupinu djece iz Dječjeg vrtića Leptir Sesvete, a druga radionica planirana je u istom vrtiću za sutra, 5. ožujka. Ukupno će u radionicama sudjelovati 42 djece iz Sesveta.

U sklopu programa „Vidi i klikni“ djeca uče i stječu vještine važne za poboljšanje ponašanja u cestovnom prometu kroz rad, igru i osobno iskustvo. Izmjenjujući se u ulogama pješaka i putnika u vozilu, vježbaju uz didaktička pomagala - zebru, napuhani parkirani automobili, električni automobil, semafor za pješake i nezaboravnog Hakija, maskotu Hrvatskog autokluba.

Tijekom radionice, djeca svladavaju elemente sigurnijeg prelaska ceste preko zebre sa i bez semafora za pješake, prelazak preko neobilježenog pješačkog prijelaza, prelazak ceste između dva parkirana automobila te pravilno ponašanje kao suputnika u autu odnosno korištenja autosjedalice i sigurnosnog pojasa.

Po završetku radionice djeca na dar od Hrvatskog autokluba dobivaju edukacijsku bojanku.