Pomoć za OŠ Koprivnički Bregi

Objavljeno: 14.3.2014.

Hrvatski autoklub je na prošlogodišnjoj svečanoj sjednici Upravnog odbora nagradu za životno djelo posthumno dodijelio Borisu Špremu, predsjedniku Hrvatskog sabora.

Uz brojne funkcije koje je Boris Šprem obnašao u svojoj dugogodišnjoj karijeri uz Hrvatski autoklub ga veže i ona glavnog tajnika. 

Kako je nagrada za životno djelo uključivala i novčani dio, obitelj Borisa Šprema, supruga Jasenka i sin Damjan, nesebično je odlučila ta sredstva donirati osnovnoj školi Koprivnički Bregi u istoimenom mjestu u blizini Koprivnice, u kojem je rođen Boris Šprem. S više od 15 tisuća kuna kupljena su dva projektora te dva projekcijska platna koji će učenicima osnovne škole pomoći u nastavi. 

„U listopadu prošle godine kontaktirao me glavni tajnik Hrvatskog autokluba Zvonko Šmuk i obavijestio me o želji obitelji preminulog Borisa Šprema. Ovom prilikom bih zahvalila gospođi Jasenki i naglasila bih da nam je ova donacija bila iznimno vrijedna“ rekla je ravnateljica škole Karolina Vidović. 

„Nadam se da vam je ova donacija bila od pomoći“ rekla je Jasenka Šprem, kazavši učenicima: želim vam samo poručiti da budete uporni i da marljivo radite 

Osnovnu školu Koprivnički Bregi tom su prigodom posjetili i glavni tajnik HAK-a Zvonko Šmuk, njegov zamjenik Željko Mijatović, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, te predsjednik Gradskog vijeća Koprivnice i Autokluba Koprivnica Zoran Gošek te tajnik Autokluba Koprivnica Boris Dušić.