Sigurnost djece u prometu - program Vidi i klikni Splitu, Kaštel Gomilici i na Čiovu

Objavljeno: 24.3.2014.

Prošlog tjedna, treneri za sigurnost cestovnog prometa Hrvatskog autokluba proveli su nekoliko dana u Dalmaciji, provodeći edukativno-preventivni program „Vidi i klikni“ u vrtićima i osnovnim školama.

Fokus u radionicama namijenjenim djeci prvih razreda je na stjecanju znanja i vještina protiv nesreća na pješačkim prijelazima i raskrižjima, koja djeca prolaze na putu do škole. Time se ostvaruje moto programa - praktično učenje kroz činjenje. Sva djeca – sudionici programa na poklon dobivaju bojanke kojima se na angažman poziva i njihove obitelji te daju upute kako osigurati djecu u automobilu. Svaka radionica po razredu traje oko sat vremena i provodi se u školskim dvoranama.

Naši instruktori održali su dvije radionice u trogirskom vrtiću u Okrugu gornjem na otoku Čiovu, gdje su bila djeca iz područnih vrtića Sunce, Pčelica i Ribola 2, zatim u OŠ Ravne Njive u Splitu. Dvjema radionicama u OŠ Kneza Trpimira u Kaštel Gomilici bili su prisutni i tajnik Autokluba Split g. Igor Podrug te djelatnik prometne policije. Tijekom tri dana održano je šest radionica u kojima je sudjelovalo oko 220 djece.