Hrvatski autoklub na Danima grada Pakraca

Objavljeno: 26.3.2014.

Na poziv Grada Pakraca, PP Pakrac i PU Požeško slavonske Hrvatski autoklub se pridružio obilježavanju Dana grada Pakraca 21. ožujka 2014. godine.

Proslava je održana na prostoru kraj Osnovne škole u Pakracu. Gradonačelnik grada Pakraca, dužnosnici MUP-a, brojni građani, djeca osnovne i srednje škole te nekoliko dječjih vrtića iz Pakraca i okolnih mjesta, uživali su u lijepom danu i druženju uz delicije i različite proizvode koje su pripravile žene iz lokalnih udruga, udruge branitelja, udruge invalida, udruge Mađara i drugih brojnih lokalnih proizvođača.

Naravno, uz sve to valjalo je nešto korisno vidjeti i naučiti. Djelatnici MUP-a demonstrirali su vozila i opremu koju koriste u nadzoru prometa i u specijalnim zadaćama. Vrlo je interesantna bila demonstracija interventne policije i simulacija oružane pljačke, presretanje i zarobljavanje „pljačkaša“.

Hrvatski autoklub je za djecu najstarije vrtićke dobi i učenike prvih razreda osnovne škole održao interaktivnu radionicu pod nazivom Vidi i klikni. Mališani su kroz igru naučili kako se treba sigurno ponašati pri prelasku ceste, hodati preko obilježenog pješačkog prijelaza, kako se ulazi u automobil te kako se mora sjediti u vozilu - dječjoj sjedalici i vezivati se sigurnosnim pojasom. Svi su sudionici interaktivne radionice dobili na dar bojanku HAK-a.

Za građane, vozače i one koji će to tek postati, vrlo je atraktivan bio simulator prevrtanja. Svi koji su probali doživjeti to iskustvo uvjerili su se kako sigurnosni pojasevi nemaju alternative za vožnje automobilom. Vezivanje sigurnosnih pojaseva osigurava da vozač i automobil postanu „jedno“ i u slučaju prevrtanja vozila ostanu u sjedalu. O korištenju sigurnosnog pojasa HAK je zainteresiranima uručio letak „Sigurnosni pojasevi spašavaju živote“.