Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda

Besplatno provjerite ispravnost svojih motocikala i mopeda

Objavljeno: 9.4.2014.

Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske po prvi puta organiziraju preventivno-sigurnosnu akciju "Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2014". 

Kako su motocikli i mopedi posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, ova akcija je usmjerena isključivo na te kategorije vozila.

Akcija se provodi na početku sezone pojačanog sudjelovanja u prometu na cestama motociklista i mopedista, odnosno u razdoblju od 14. travnja (ponedjeljak) do 19.travnja (subota) 2014. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

Akcija je isključivo preventivno - sigurnosnog karaktera i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu tj. izbjegavanja prometnih nezgoda uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Akcija je u potpunosti dragovoljna s naglaskom na pružanje savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. 

Napomena: Akcija je besplatna za sve vlasnike motocikala i mopeda osim onih čiji su motocikli i mopedi u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju.