Hrvatski autoklub uputio pomoć poplavom ugroženom stanovništvu

Objavljeno: 23.5.2014.

Hrvatski autoklub objavio je danas kako se uključio u pomoć stanovništvu poplavom ugroženih područja naše zemlje. Temeljem odluke Upravnog odbora, Hrvatski autoklub izvršio je uplatu pomoći od 100.000 kn na račun Hrvatskog crvenog križa.

Ujedno, Hrvatski autoklub i udruženi autoklubovi stavljaju na raspolaganje Vladi Republike Hrvatske odnosno Stožeru zaštite i spašavanja Republike Hrvatske sve svoje kapacitete u funkciji zbrinjavanja vozila oštećenih uslijed poplava. Čim to okolnosti na terenu dopuste, te u koordinaciji sa Stožerom zaštite i spašavanja Republike Hrvatske, Hrvatski autoklub kao žurna služba, uključit će se u zbrinjavanje poplavom oštećenih vozila. Time će doprinijeti kako stvaranju preduvjeta za normalizaciju života stanovništva, tako i samom povratku stanovnika u poplavom pogođena područja.

Osim toga, Hrvatski autoklub podsjeća sve građane s poplavom pogođenih područja, kojima su uslijed poplave vozila nepovratno oštećena ili uništena, na mogućnost povrata neiskorištenog dijela premije automobilske odgovornosti odnosno neiskorištenog dijela godišnje naknade za uporabu javnih cesta.

Više informacija o tome Hrvatski autoklub objavit će u sljedećem izdanju svojeg članskog časopisa, Revije HAK i na svojim internetskim stranicama.