Posjeta učenika OŠ Mate Balota iz Buja autoklubu Pazin

Prometna radionica za učenike iz Buja

Objavljeno: 2.6.2014.

Učenici Osnovne škole Mate Balote iz Buja već drugu godinu dolaze u posjet Autoklubu Pazin. Sedamdesetak učenika 2.,3. i 4. razreda u petak 30.svibnja 2014. obišli su prometno vježbalište, mehaničku radionicu, autoškolu i Stanicu za tehnički pregled vozila.

Za učenike 2. i 3. razreda upriličena je video prezentacija razvojnog puta autokluba od osnivanja daleke 1948. godine do danas. Kroz 66 godina rada i djelovanja kluba osim djelatnosti kojima se bavi klub upoznati su i sa prometno-preventivnim aktivnostima i akcijama koje se provode svake godine za djecu predškolskog i školskog uzrasta. U sklopu prometne radionice upoznali su sa osnovnim pravilima prometnih propisa i sigurnom ponašanja u prometu. Iznenađenje za djecu i učiteljice bio je crtani film Minuta u prometu koji zorno educira djecu o greškama koje ne smiju činiti kao sudionici u prometu.

Uz edukativno predavanje učenici su imali priliku vidjeti vožnju kandidata autoškole na prometnom vježbalištu, ukrcaj vozila u kvaru na novi kamion SPI, poslove servisa vozila u mehaničkoj radionici i tehnički pregled vozila, sa akcentom na eko-test.

Za učenike 4. razreda održano je predavanje iz poznavanja prometnih propisa, a nakon toga na prometnom vježbalištu imali su priliku odvoziti na biciklima dio vožnje koji se provodi u prometno-preventivnoj akciji Sigurno u prometu. Svojim vožnjama na zadanom poligonu pokazali su spretnost i točnost upravljanja biciklom, kao preduvjet za sigurno uključivanje u promet biciklom u pratnji svojih roditelja.

Edukativno druženje završilo je razmjenom poklona, uz zajedničku konstataciju da ovakvi susreti pridonose većoj sigurnosti djece u prometu. Zahvalivši na gostoprimstvu, učenici i učiteljice Osnovne škole Mate Balote iz Buja, puni dojmova i novih znanja iz prometa najavili su posjetu i slijedeće godine.