Prometna prognoza za 29.-31 kolovoza 2014.

Objavljeno: 29.8.2014.

I ovaj, posljednji vikend u kolovozu bit će označen tranzitnim prometom, poglavito u smjeru europskih odredišta.  

Od petka poslijepodne pojačan promet očekujemo na glavnim cestovnim pravcima. Osobito na A1 u smjeru juga, na A3 Bregana-Lipovac u smjeru Bregane, na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Maclja, kao i na Jadranskoj magistrali i Istarskom ipsilonu.

Subota će također biti u znaku pojačanog prometa osobito u smjeru unutrašnjosti, te iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim odredištima. Pojačan promet ponovno na glavnim cestovnim pravcima: A1, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Zagreb-Goričan i A6 Rijeka-Zagreb kao i na D1), u oba smjera. Pojačan promet tijekom cijelog dana očekujemo u blizini turističkih središta na obali, te na Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu prema kopnu kao i na graničnim prijelazima. Najduža čekanja očekujemo na graničnim prijelazima Bajakovo, Karasovići, Metković, poglavito na ulasku u zemlju, te na Kaštelu, Plovaniji, Pasjaku, Rupi i Maclju na izlasku iz zemlje.

Ponovno upozoravamo vozače na oprezniju vožnju na dijelovima gdje su u tijeku radovi i gdje je postavljena privremena prometna signalizacija.

Moguća su čekanja i u trajektnim pristaništima i lukama. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu.                                       

Nedjelja je ponovno u znaku pojačanog prometa u smjeru unutrašnjosti te tranzita prema europskim odredištima, uz moguća duža čekanja na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo), Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Stara Gradiška, Metković i Klek) i Crnom Gorom (Karasovići).

Za vikend je na snazi uobičajena ljetna zabrana za teretna vozila, u subotu, (30. kolovoza) od 4 do 14 sati, a u nedjelju (31. kolovoza) od 12 do 23 sata. Ona se provodi na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama i na državnoj cesti D1, zabrana ne vrijedi.

Informacije o stanju u prometu na cestama može se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija, pronaći na našim Internet stranicama (www.hak.hr), Facebook stranici i na našoj aplikaciji za pametne telefona, za Android i iOS operativne sustave. Također, ukoliko ovog vikenda krećete na putovanje pogledajte nekoliko savjeta naših mehaničara na ovoj stranici.

Mehaničari i vučne službe Hrvatskog autokluba, danonoćno dežuraju i bit će na raspolaganju svim vozačima koji imaju probleme sa svojim vozilom pozivom na besplatni telefon 1987. 

Sretan put i ugodan odmor želi vam Informativni centar Hrvatskog autokluba.