HAK na Danu policije kod Boćarskog doma u Zagrebu

Objavljeno: 29.9.2014.

U organizaciji Ravnateljstva policije i PU zagrebačke, a povodom 29. rujna Dana policije, policija je izložila tehniku, vozila i opremu koju koristi u svom radu.

Skup je posjetio i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić i načelnik PU zagrebačke Goran Burušić.  

 „Svim policajkama i policajcima želim čestitati njihov praznik - Dan svetog Mihovila zaštitnika hrvatske policije i zahvaliti na kvalitetnim rezultatima koji su imali u prošloj godini i u godinama iza nas. Prije svega želim odat počast svima onima koji su stradali na poslu, koji su dali  svoj život ili su bili ranjeni tijekom obavljanja zahtjevne i teške dužnosti“ rekao je ministar Ostojić.

Na kraju je dodao kako pozitivne trendove treba nastaviti i u sigurnosti prometa na cestama, bez obzira što se bilježi najmanji broj smrtno stradalih u prometnim nesrećama.

Prigodom Dana policije Hrvatski autoklub je izazvao veliko zanimanje građana sa simulatorom prevrtanja kao i sa prezentiranjem prometno edukativne akcije „Vidi i klikni“.

Svoju opremu i rad pokazali su svi rodovi policiji, od temeljne, prometne, interventne, Protueksplozijske službe, Uprave za posebne poslove sigurnosti, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještaćenja „Ivan Vučetić, kao i Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa.  

Spacijalna policija prezentirala je svoj rad padobranskim skokovima iz helikoptera pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko.