Ekipa Hrvatskog autokluba na europskom natjecanju prometnog odgoja 2014.

Objavljeno: 2.10.2014.

Po 29-i puta održano je europsko natjecanje ETEC (European Traffic Education Contest), natjecanje koje organizira FIA Regija I.

Ove je godine domaćin bio norveški autoklub, NAF, a natjecanje je održano od 5. do 7. rujna u Lillestrom-u (mjestu blizu Osla) u Norveškoj.

Djeca (po dva dječaka i dvije djevojčice između 10 i 12 godina) iz 22 europska autokluba sudjelovali su u natjecanju sigurne vožnje biciklom, kao i poznavanju pravila u prometu.

Europsko natjecanje je vrhunac prometnog obrazovanja i natjecanja koja su se provodila na lokalnoj (školskoj), regionalnoj (županijskoj) i nacionalnoj (državnoj) razini.

Naša ekipa: Iva Bošnjak, Katarina Krišto, Tomislav Božić i Nino Šafar osvojili su deseto mjesto.

Ekipa AMSS (Srbija) pobijedila je na natjecanju, ekipa RAS-a (Rusija) zauzela je drugo mjesto, a RAF-a (Rusija) treće mjesto.

"Ja sam bio impresioniran na zalaganju i zrelosti koju su djeca pokazala. Jasno je da su svih naši mladih natjecatelji dobro svladali prometne propise i pravila i da će ih se u praksi, kada se vrate kućama, pridržavati", rekao je predsjednik FIA Regije I, gospodin Thierry Willemarck. On je nastavio: "Uostalom, prometne nesreće se mogu dogoditi svakome, u bilo kojem trenutku i na bilo kojoj ulici. To je razlog zašto je neophodno da djeca razumiju i poštuju prometne propise i pravila."