Prognoza prometa 31. listopad - 2. studenog

Blagdan Svi sveti

Objavljeno: 31.10.2014.

Predstojeći vikend je blagdan Svih svetih, te će se, posebice u većim gradovima uvesti posebni prometni režim, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima.

Od petka, 31. listopada, odnosno u subotu, 1. studenog i nedjelju, 2. studenog, uvodi se posebna regulacija prometa u najužoj zoni groblja. Bit će zabranjen promet motornim vozilima - osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati – na oglasnim mjestima gradskih prijevoznika ili u tiskovinama koje će izaći uoči blagdana Svih svetih.

Na važnijim državnim cestama i autocestama, u petak, kao i tijekom cijelog vikenda, osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima, očekuje se gust promet i zastoji, na gradskim prometnicama, na glavnim cestovnim pravcima, a posebice na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na većini graničnih prijelaza (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Metković, Kaštel, Rupa, Macelj, Bregana...).

Zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona bit će u petak, 31. listopada od 15 do 23 sata, na blagdan Svih svetih, u subotu, 1. studenog, od 14 do 23 sata, te u nedjelju, 2. studenog, od 12 do 23 sata. Zabrana se odnosi na sljedeće ceste: DC8: raskrižje s DC40 čvor Bakar – Zadar – Split – Dubrovnik – GP Karasovići, DC9 Metković – Opuzen – DC8, DC21 GP Kaštel – Buje – čvor Kanfanar, osim na dionici državne ceste DC21 od čvora Kanfanar – do Pule (spoj s DC66), DC23 Žuta Lokva – Senj, DC39, spoj autoceste A1 od rotora Šestanovac do raskrižja s državnom cestom DC8 (Dupci), DC66 od čvora Pula (A9) – Raša – Opatija – DC8, DC200 Buje (DC21) – GP Plovanija, DC300 Buje (DC21) – Umag, ŽC5002: Novigrad – Tar – Poreč – Vrsar (spoj s DC21), te na prilazima i na površinama državnih  trajektnih luka Split i Zadar.

Za sve informacije o stanju u prometu, uoči i tijekom vikenda, vozačima je na raspolaganju broj Info centra Hrvatskog autokluba 072 777 777. Vijesti mogu čuti na HR2, nakon vijesti, te pročitati, Facebook stranici i na mobilnim aplikacijama za Android, iOS i Windows mobilne telefone. 

Mehaničari i vučne službe Hrvatskog autokluba, danonoćno su na raspolaganju svim vozačima koji će imati problema sa svojim vozilom, a usluga se ostvaruje pozivom na besplatni broj telefona 1987

Sretan i siguran put želi vam Hrvatski autoklub