Obilježena 90. obljetnica Hrvatskog motociklističkog saveza

Objavljeno: 15.12.2014.

Hrvatski motociklistički savez prošle subote 6. prosinca u sjedištu Hrvatskog autokluba u Zagrebu, svečanom sjednicom obilježio je 90. obljetnicu rada.

Obljetnici se odazvao veliki broj uzvanika iz brojnih međunarodnih i domaćih institucija među kojima je bio i izaslanik predsjednika Sabora Republike Hrvatske Josipa Leke saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo Ivo Jelušić, koji je pritom čestitao HMS-u obljetnicu i rekao:„Ima većih i značajnijih saveza od vašeg, ali nemaju baš ugled poput vašeg i čestitam vam na tome te vam želim još puno uspješnih godina“ .

Na početku obilježavanja predsjednik HMS –a Stjepan Peršin je podnio izvješće o radu HMS-a, nakon čega se prisjetio povijesti i razvoja moto sporta u proteklih devedeset godina. Predsjednik HMS-a posebno se zahvalio svim bivšim predsjednicima, županijama i gradovima, organizatorima značajnih motociklističkih priredbi, kao i svima koji su na bilo koji način doprinjeli razvoju moto sporta te se prisjetio brojnih vozača koji su osvajali Prvenstva Hrvatske i Europe te osvajali bodove na svjetskim natjecanjima. Na kraju se u ime nagrađenih prisutnima obratio Zdravko Cicvara i zahvalio se svim prisutnima i istaknuo želju da HMS do 100. obljetnice ostvari još puno uspjeha.
Marijan Ćurković, zamjenik predsjednika Hrvatskog autokluba, rekao je: “Naša povijest je dugo bila zajednička i čestitam vam na uspjesima koje ste postigli u proteklim godinama, jer ti uspjesi su razlog za slavlje i u okviru Hrvatskog autokluba. Zašto? Zato što su i HAK i HMS sastavljeni od istog tkiva jer brojni ljudi rade i u HAK-u i u HMS-u. Suradnju želimo još više poboljšati jer nam je cilj potpuno isti a to je da u okviru HAK-a i HMS-a radimo na poboljšanju sigurnosti prometa na cestama i na edukaciji sudionika prometa da bi žrtava bilo što manje“.