HMS proglasio najbolje u Križevcima

Objavljeno: 17.1.2011.

Hrvatski motociklistički savez je u Križevcima, 15. siječnja, dodijelio godišnje nagrade najboljim pojedincima, ekipama i klubovima u prvenstvu RH za proteklu 2010. godinu.

Brojni uzvanici i zaljubljnici u motociklističke utrke okupili su se protekle subote u Hotelu Kalnik u Križevcima, gdje je u organizaciji Hrvatskog motociklističkog saveza i Moto kluba Križevci održana već tradicionalna dodjela nagrada i priznanja najboljima u disciplinama: cestovne moto utrke, supermoto i moto slalom.

Svečanost je uvodnim govorom otvorio član UO HAK-a i predsjednik AMK Križevci Dragutin Srećec te pritom istaknuo zadovoljstvo suorganizacijiom dodijele nagrada HMS-a te se zahvalio svima koji su doprinjeli razvoju motosporta u Križevcima.

Dodijeljene su i brojne nagrade zaslužnim i brojnim sponzorima među kojima je i posebna nagrada Hrvatskom autoklubu za doprinos u razvoju motosporta, koju je glavnom tajniku HAK-a Zvonku Šmuku uručio tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin.

Tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin pritom se zahvalio HAK-u na aktivnoj ulozi te istaknuo da će nastojati organizirati što više moto utrka na kojima će i domaći i strani vozači moći pokazati sve svoje znanje i kvalitetu u motosportu, pogotovo u 2011. godini kada obilježavamo 60 godina postojanja kluba, zaključio je Peršin.

Od rezultata istaknimo da su Križevčani obilježili i prošlu natjecateljsku sezonu sa klupskim naslovom prvaka kod brzinaca i u motoslalomu, a mogu se podičiti i s više pojedinačnih ostvarenja. Zlatne kacige HMS-a za trostruki naslov državnog prvaka nedavno su dodijeljene Marti Štimac u motoslalomu i Robertu Rončeviću kod oldtimera.

Kao odličan organizator svečanosti pokazao se Motociklistički klub Križevci, a bogat sportsko-zabavni program „začinili“ su i plesači Plesnog centra Ritam, glazbeni sastav Nova nada, Gradski puhački orkestar, Križevačke mažoretkinje i Križevačka djevojačka straža.

Prvenstvo Hrvatske 2010. :

  1. Cestovne moto utrke: Marin ivanov –MK Azalea
  2. Motocross: Nenad Šipek – MŠD Zabok, Motocross junior – Luka Križnik –MKK KIA Božić
  3. Supercross: Matej Jaroš – MK Požega promet, Supercross junior: Mihael Kelnarić – MŠD Zabok
  4. Supermoto:Dejan Opet – MK Formula R
  5. Enduro: Marko Prodan – EMK Buzet
  6. Motoslalom: Robert Prožek – MK Križevci
  7. Speedway: Dino Kovačić – SK Unia
  8. Old timer cestovne moto utrke: Robert Rončević – MK Križevci
  9. Quad: Bernard Žagar – MK Samobor, Quad junior:Dario Suhina – SMK Jakovlje, Najbolja vozačica quad RH – Martina Brdarić