Preventivni program za srednjoškolce u Osijeku

Objavljeno: 9.2.2015.

Već drugu godinu Hrvatski autoklub je partner u projektu prometne preventive pod nazivom „Trijezni vozač“, koji se provodi u Osijeku u suradnji s Moto klubom Kune, Policijskom upravom Osječko-baranjskom te Gradskim društvom Crvenog križa Osijek.

Prošlog tjedna, projekt je proveden u Trgovačkoj i komercijalnoj školi Osijek.

Interaktivnom radionicom ukazuje se na utjecaj alkohola i opojnih droga te štetnost u prosudbi tijekom vožnje. Ciljna skupina su maturanti pošto ih većina uskoro kreće u obuku za polaganje vozačkog ispita i ubrzo postaju „mladi vozači“, koji su rizična skupina u cestovnom prometu.

Ovog puta, maturanti Trgovačke i komercijalne škole Osijek su uz predavanje o novostima iz pružanja prve pomoći unesrećenima pogledali kratke video uratke sa šokantnim prikazima prometnih nezgoda.

U praktičnom dijelu radionice isprobali su „pijane naočale“ koje simuliraju određenu razinu promila alkohola u krvi kako bi osjetili na svom primjeru smanjenu mogućnost zapažanja, reakcije, koordinacije i nejasnog vida. Poruka je svima bila jasna: „ako piješ,ne vozi!“

Sudionici radionice su u znak zahvalnosti izvođačima napravili kratki video uradak s fotografijama svih sudionika projekta.

Više informacija: