Održan sastanak predsjednika i tajnika temeljnih autoklubova

Objavljeno: 10.3.2015.

Hrvatski autoklub je tijekom 5. i 6. ožujka organizirao sastanak predsjednika i tajnika temeljnih autoklubova u Trakošćanu.

Sastanak je proveden tijekom javne rasprave o prijedlogu novog Statuta Hrvatskog autokluba te su predstavljene i nove aktivnosti vezane uz članstvo za 2015.

Sastanak je otvorio predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek koji je sve prisutne pozvao na konstruktivnu raspravu u kojoj će svi iznijeti svoja stajališta i prijedloge te istaknuo: “U lipnju 2014. objavljen je novi Zakon o Udrugama, koji je stupio na snagu 1. listopada 2014. a od siječnja 2015. i novi Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. HAK je sukladno tome pristupio izradi novog Statuta. Na tematskoj sjednici Upravnog odbora, održanoj 6. studenog 2014., definirana su osnovna polazišta i smjernice za izradu prijedloga Statuta HAK-a, temeljene na zakonskim odredbama i potrebama HAK-a.

Na sjednici Upravnog odbora održanoj 19. veljače 2015., raspravljen je i definiran prijedlog nacrta Statuta Hrvatskog autokluba koji je i upućen svim udruženim autoklubovima. Ovaj sastanak je sazvan u okviru javne rasprave, kako bi se na zajedničkom skupu mogao razmotriti i raspraviti prijedlozi i sugestije vezane uz nacrt novog Statuta naše udruge. Nakon završetka javne rasprave, Upravni odbor će definirati konačni tekst statuta te ga uputiti Skupštini Hrvatskog autokluba na donošenje. Sljedeći koraci bit će upisivanje u Registar udruga i usklađivanje statuta udruženih autoklubova“.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika Hrvatskog autokluba Slavka Tušeka usljedila je rasprava predsjednika i tajnika autoklubova. Drugi dan skupa bio je rezerviran za pitanje članstva u Hrvatskom autoklubu.  Prezentirani su brojni prijedlozi aktivnosti vezanih uz članstvo u 2015. nakon kojih je usljedila i rasprava svih sudionika.