In memoriam mr. sc. Tomo Kišić

Objavljeno: 24.3.2015.

U Zagrebu je 20. ožujka preminuo istaknuti stručnjak i aktivist mr. sc. Tomo Kišić, član Skupštine Hrvatskog autokluba.

Rođen je 21. srpnja 1938. u Novoj Vesi kraj Varaždina.

Završio je studij psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je i magistrirao.

U Hrvatskom autoklubu zaposlio se 1. listopada 1969. te je tijekom svog radnog vijeka obavljao niz odgovornih funkcija u našoj udruzi. Među njima se izdvaja rukovođenje Odjelom za obrazovanje, dužnost pomoćnika glavnog tajnika, te i dužnost glavnog tajnika Hrvatskog autokluba.

Hrvatski autoklub, generacije naših vozača kao i širu društvenu zajednicu zadužio je razvojem obrazovno-edukativne djelatnosti u području cestovnog prometa.

Dao je svoj veliki doprinos razvoju preventivnih aktivnosti i radu s djecom na povećanju njihove sigurnosti na cestama te formiranju Hrvatskog autokluba kao moderne nacionalne udruge vozača i vlasnika vozila.

Posebice je zaslužan za uspostavljanje sustava osposobljavanja i kandidata za vozače, kao i sustava stručnog usavršavanja. Autorstvom testova i stručne literature značajno je doprinio razvoju jedinstvenog sustava osposobljavanja i usavršavanja.

Mr.sc. Kišić otišao je u zasluženu mirovinu 1997., da bi i dalje kao stručnjak ostao aktivan u brojnim udrugama i inicijativama, posebice u autoklubovima udruženim u Hrvatski autoklub, te kao autor stručne literature za osposobljavanje vozača.

Sahrana mr. sc. Kišića je u četvrtak, 26. ožujka 2015. u 12:10 sati u krematoriju na Mirogoju.