Moderan Statut za budućnost HAK-a

Objavljeno: 29.7.2015.

Nakon tematske sjednice Skupštine Hrvatskog autokluba na kojoj je usvojen novi Statut, rješenjem Gradskog ureda za opću upravu Grada Zagreba novi Statut HAK-a upisan je u Registar udruga Republike Hrvatske.

Skupština Hrvatskog autokluba je 10. srpnja održala tematsku sjednicu u sjedištu Hrvatskog autokluba u Zagrebu. Tema sjednice Skupštine Hrvatskog autokluba bila je novi Statut Hrvatskog autokluba i njegovo usklađivanje s novim Zakonom o udrugama i Zakonom o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, kao i njegovo upisivanje u Registar udruga Republike Hrvatske.

Tijela upravljanja Hrvatskim autoklubom, nizom odluka donesenim tijekom 2014. i 2015., stvorila su preduvjete za donošenje i upisivanje novog, modernog Statuta Hrvatskog autokluba.

Nakon usvajanja, prijedlog novog Statuta HAK-a poslan je nadležnim institucijama Grada Zagreba. Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek na kraju je istaknuo da će sljedeći korak biti usklađivanje statuta udruženih autoklubova sa Statutom HAK-a u što kraćem vremenskom roku.

Rješenjem Gradskog ureda za opću upravu Grada Zagreba od 21. srpnja 2015., novi Statut HAK-a upisan je u Registar udruga Republike Hrvatske.

Rješenjem je odobren upis promjena ciljeva i djelatnosti, upis gospodarski djelatnosti i ovjeren Statut Hrvatskog autokluba usvojen na sjednici Skupštine.