Pomoć na cesti i za oldtimere

Objavljeno: 28.1.2011.

Popularni HAK-ov žuti fićo, Z 750 iz 1965. godine, od 17. siječnja dobio je nove registracijske oznake PV-987 kao oldtimer vozilo.

Podsjetimo da je Fiat Z750, kojeg možete vidjeti u prostorijama središta HAK-a u Zagrebu, još prije 40-tak godina pružao pomoć na cesti te da i danas ima svu originalnu potrebnu opremu za pomoć na cesti.

Žuti fićo će se od sada koristiti kao pomoć na cesti na susretima oldtimera jer je s dobivanjem licence uvršten i u program Hrvatskog oldtimer saveza kao tehničko vozilo za susrete oldtimera, te će tako bar na nekoliko dana opet biti korišten u originalnom smislu.

Fićo je dobio nove tablice uz stručnu pomoć Davora Kralja, povjerenika povjerenstva za vrednovanje i razvrstavanje Oldtimer vozila kod HROS-a, iz AK Krapina, i Zvonka Senjića, instruktora tehničke pomoći iz HAK-a, koji su se zajednički angažirali u postupku uvrštenja našeg fiće u Hrvatski oldtimer savez.

Na kraju istaknimo i cijenu koju dostiže naš fićo, prema codu iz identifikacijske isprave B2/FB3, je do 10 000 eura, s tim da se vrijednost vozila može i daljnje povećavati s usklađivanjem originalnih dijelova vozila.