Delegacija AMZS u HAK-u

Objavljeno: 2.2.2011.

Delegacija AMZS-a predvođena s dr. Danijelom Starmanom, predsjednikom AMZS-a, posjetila je, u srijedu 2. veljače, Hrvatski autoklub. Ugledne goste primio je predsjednik HAK-a Ivo Bikić sa suradnicima.

Izaslanstvo Slovenskog autokluba (AMZS) u kojem su uz predsjednika dr. Danijela Starmana bili potpredsjednik Vinko Poličnik, glavni tajnik Slavko Rus, direktor AMZS d.d. Matjaž Logar i voditeljica međunarodnih odnosa Saša Petrič primili su čelnici HAK-a predvođeni s predsjednikom Ivom Bikićem, glavnim tajnikom Zvonkom Šmukom, zamjenikom glavnog tajnika Željkom Mijatovićem, voditeljem Ureda predsjednika i glavnog tajnika Alanom Vojvodićem i voditeljicom međunarodnih poslova Evom Kostevc. Tijekom sastanka na kojem su gostima predstavljeni svi segmenti poslovanja HAK-a nazočnim su se pridružili i direktor tvrtke HAK Usluge Dario Mustač, rukovoditelj HAK-ovog Sektora za vozače Sinan Alispahić i rukovoditelj HAK-ovog Sektora tehničke pomoći Mario Jurašić.

Predsjednik HAK-a Ivo Bikić u uvodu je gostima predstavio kratku analizu poslovanja, ustroja, organizacije i djelovanja Hrvatskog autokluba kao nacionalne udruge vozača te pritom istaknuo zadovoljstvo službenim posjetom slovenskih kolega Hrvatskom autoklubu.

„Nakon pregleda arhive ustvrditi smo da ste vi prva delegacija AMZS-a koja je došla u službeni posjet HAK u posljednjih 20-tak godina, što samo dovoljno govori o mogućnostima napretka naše suradnje. Imamo brojne zajedničke aktivnosti, načine djelovanja i organizaciju, slična nam je i konkurencija, te zato mislim da razmjenom iskustava možemo pomoći jedni drugima“ – u uvodu je istaknuo Bikić.

Zadovoljstvo prijemom ali i prvim dolaskom u sjedište HAK-a istaknuo je predsjednik AMZS-a dr. Danijel Starman koji je pritom naglasio potrebu za zajedničkim djelovanjem u okviru Svjetske automobilističke organizacije (FIA-e) kao i povezivanje u nizu drugih regionalnih projekata. „Izrazito sam zadovoljan sa današnjim susretom jer kao najbliži susjedi i klubovi sa jednakim izaslanstvom u FIA-e, dijelimo i iste probleme. Izmijenili smo dosta iskustava i dotaknuli puno tema u današnjem susretu s predsjednikom HAK-a Ivom Bikićem i suradnicima od kojih su najvažniji oni u prometnoj preventivi, mobilnosti i posebice u turizmu, gdje možemo očekivati još bolje rezultate u budućnosti. Ujedno sam se s vašim predsjednikom Bikićem dogovorio da ćemo zajednički zastupati interese naše regije u FIA-i što nam je zajednički interes“- istaknuo je dr. Starman.

Tijekom sastanka koji je protekao u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi u kojoj su razmijenjena i brojna iskustva iz različitih područja poslovanja od razmjene iskustava u pružanju tehničke pomoći, raznih načina pružanja prometnih informacija javnosti u kojima se istaknula zajednička želja za pružanjem TMC usluge vozačima ( Traffic Message Channel - pružanje prometnih informacija putem radijskog RDS-a), raznim pogodnostima za članove i mogućnostima njihovih objedinjavanjem u turističkoj ponudi, provođenjem raznih akcija prometne preventive, bilo nacionalnih ili globalnih, kao i zajedničkim zaključkom o potrebi pružanja hitne medicinske pomoći helikopterima, koja još uvijek ne postoji na području obje države. O svim navedenim temama delegacije su izmijenile iskustava te nakon održanog sastanka zajednički zaključile da se posjet pokazao kao više nego koristan jer se kroz razmjenu iskustva u poslovanjima doprinijelo lakšem daljnjem razvoju oba nacionalna autokluba u današnjim teškim ekonomskim vremenima.

Ugledni gosti su tijekom posjeta poslovnoj zgradi HAK-a u Zagrebu obišli i informatički opremljenu učionicu u kojoj su ih je rukovoditelj Sektora za vozače doc. dr. sc. Sinan Alispahić upoznao s postotkom uspješnosti osposobljavanja kandidata za vozački ispit. Nakon informatičke učionice gosti su posjet HAK-u završili obilaskom tzv. „žile kucavice“ prometnih informacija – Kontaktom centaru HAK-a, iz kojeg nadzire promet i pružaju prometne informacije, goste je u tom dijelu obilaska HAK-a s radom Kontaktnog centra upoznavao rukovoditelj Sektora tehničke pomoći Mario Jurašić.

Na kraju uspješnog i prijateljskog sastanka predsjednik AMZS-a dr. Starman je iskazao želju da se uskoro ponovi ovakav uspješan susret te službeno pozvao vodstvo HAK-a da posjeti središte AMZS-a u Ljubljani (Slovenija).