Hvala Vam na vjernosti!

Svečano uručenje nagrada dobitnicima u velikoj nagradnoj igri Hrvatskog autokluba

Objavljeno: 4.2.2016.

Mnogo je nasmiješenih lica bilo 3. veljače u središtu Hrvatskog autokluba u Aveniji Dubrovnik u Zagrebu. Tada je, naime, organizirano uručenje dobitnicima prvih pet nagrada u našoj velikoj nagradnoj igri koju smo službeno nazvali 110 godina Hrvatskog autokluba. Slučajnim računalnim odabirom došli smo do naših dobitnika, a oni su početkom veljače došli do HAK-a.

Svima se na početku obratio predsjednik HAK-a Slavko Tušek: "Dobitnicima čestitam u ime Hrvatskog autokluba, u ime naših autoklubova i u svoje osobno ime. Prije svega, moram reći da nam je iznimno drago da možemo nagraditi vjernost naših članova koji su godinama uz HAK. Ova je godina iznimna za HAK jer ćemo slaviti 110. godišnjicu naše udruge, odnosno prisjetiti se 1906. godine, kad je osnovan Prvi hrvatski automobilni klub."

Predsjednik HAK-a prisjetio se i važnih projekata: donijeli smo novi Statut koji je iznimno važan za funkcioniranje naše udruge, proveli smo velika ulaganja u našu službu pomoći na cesti i nabavili smo nova vozila, a pokrenuli smo i projekt obiteljskog članstva, s kojim smo se približili i mladim članovima. U ovom trenutku imamo oko 190 tisuća članova.

Predsjednik HAK-a potom je naglasio orijentiranost na edukativno-prometne akcije, poput Sigurno u prometu, Sigurno u školu s HAK-om i Vidi i klikni, a napomenuo je i da se konstantno ulaže u poslove koje je HAK dobio s naslova javnih ovlasti.

Voditelj svečanosti Matija Lovrec potom je najavio početak ceremonije dodjele nagrada. Prvu nagradu, odlični Fordov karavan Focus s visokom razinom opreme Titanium i 1,5-litrenim turbodizelskim motorom, dobio je Milan Škulić iz Ražanca kraj Zadra. Gospodin Škulić je osoba s invaliditetom pa će mu ovaj automobil biti od velike pomoći.

Čestitali su mu predsjednik HAK-a Slavko Tušek i zamjenik predsjednika Upravnog odbora dr. sc. Marijan Ćurković.

Nagrada je otišla u prave ruke – rekao je predsjednik HAK-a.

Milan Škulić, član Autokluba Zadar, koji je u Zagreb došao u pratnji Predsjednika Autokluba Zadar Ivana Dujića prepričao je dojmove kad smo ga prvi put nazvali i rekli mu da je dobio automobil.

"Znao sam za nagradnu igru i da u njoj sudjeluju svi članovi, odnosno da se nismo trebali posebno prijavljivati i da je jedino trebalo biti članom HAK-a, ali kad su me ljudi iz HAK-a nazvali i rekli mi da sam dobio automobil, nisam mogao vjerovati. Mislio sam da se netko šali ili da je netko od onih anketara, koji vam prvo obećaju nešto, a onda vas počnu ispitivati. Dugo mi je trebalo da shvatim što se dogodilo. Ovaj automobil je fantastičan i svakako će mi biti od velike koristi."

Na upit koliko dugo je član HAK-a rekao je: "Uh, više od deset godina. Ne mogu vam točno reći. Znam da svake godine obnovim članstvo. S HAK-om imam samo pozitivna iskustva, već nekoliko puta su vaši mehaničari intervenirali kad mi se kvario automobil i uvijek je to bilo profesionalno."

Druga nagrada je, također, bila iznimno atraktivna: riječ je o skuterima Piaggio FLY 50 2T s nosačima prtljažnika, prtljažnikom i kacigom – dakle, kompletnom opremom za gradsku vožnju.

Po jedan skuter dobile su Mirjana Japec iz Tušilovića i Luca Babić iz Garešnice: "Već sam osam godina učlanjena u HAK i doista mogu reći da je to pozitivno iskustvo. Nazvali su me djelatnici HAK-a i obavijestili me da sam dobila skuter, a ja sam u nevjerici rekla da to nije istina. Sad sam se uvjerila da se niste šalili. Ovaj skuter će voziti moj najmlađi sin koji je napunio 18 godina" – objasnila je Mirjana Japec, a Luca Babić je dodala: "Jedva čekam provozati se skuterom. Kad sam shvatila da se ne šalite, počela sam vrištati od sreće i skakati po kući. Hvala vam puno na ovoj iznimnoj nagradi. Da je barem više ovakvih ugodnih iznenađenja, ha, ha..."

U HAK-u smo podijelili i tri električna bicikla, potom pet bicikala Orbea sport 20 te dva kupona za osmodnevno putovanje u Tursku. Ostali nagrađeni svoje su nagrade dobili poštom.

"Super je da ste ovako nagradili članove. Nikad mi nije palo na pamet da bih mogao nešto dobiti, a evo me s električnim biciklom" – objasnio je jedan od dobitnika, Davor Križić iz Zagreba.

I ovom prigodom čestitamo svim dobitnicima, a Hrvatski autoklub ove godine čekaju brojni poslovni izazovi, ali i jedan veliki trenutak. Kao što je najavio predsjednik HAK-a Slavko Tušek, ove godine slavimo 110 godina postojanja, odnosno 110. rođendan. Tom prilikom u Reviji HAK prisjetit ćemo se povijesti, velikog truda i vizije osnivača Prvog automobilnog kluba, koji su osjetili moderne trendove u Europi, dat ćemo riječ i vama, našim članovima, ali vas, isto tako, podsjetiti zašto je HAK danas društveno odgovoran i moderan, zbog čega je dobro biti članom HAK-a.

Dobitnik glavne nagrade, Ford Focusa, Milan Škulić, strpljivo je odradio sva fotografiranja i intervjue. Uostalom, tko i ne bi s tako lijepom nagradom. Zahvalio je HAK-u, predsjedniku HAK-a Slavku Tušeku koji mu je uručio ključeve novog automobila i zaključio: "Sad treba poći na put, vrijeme se mijenja, kažu da bi u Lici moglo biti snijega."

Zaželjeli smo mu sretan put i ugodnu vožnju u novom Fordu.