Prometna prognoza za Uskrsni vikend od 25. do 28. ožujka 2016.

Objavljeno: 24.3.2016.

Zbog predstojećih blagdana, na našim cestama pojačan promet bio je već protekli vikend, no uoči Uskrsnog vikenda već od četvrtka, 24. ožujka očekujemo pojačan cestovni promet koji će nastaviti tijekom petka, 25. ožujka kad se gužve očekuju na mnogim gradskim prometnicama, a u popodnevnim satima i na autocestama, na A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, te na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka.

Slično će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), na Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i u Dalmaciji.

Tijekom petka 25. ožujka, i subote 26. ožujka, pojačan ulazak osobnih vozila bit će na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na Maclju i Bregani u kontinentalnom dijelu Hrvatske, te na Kaštelu, Plovaniji i Rupi u Istri i Primorju. Pojačanog prometa bit će na graničnom prijelazima s Bosnom i Hercegovinom u oba smjera, te sa Srbijom na izlasku iz zemlje.

Trajektna pristaništa će također biti mjesta gdje se očekuje pojačan promet uz moguća čekanja. Osobito na sjevernom Jadranu, u pristaništima Brestova, Valbiska, Stinica i Prizna, te u lukama u Zadru i Splitu.

Na Uskrsni ponedjeljak, 28. ožujka, pojačan promet i gužve bit će izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka prema svojim domovima. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i dalje prema Sloveniji, ali i na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti. Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana, moguće su gužve i kraća čekanja.

Zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5t bit će u petak, 25. ožujka i u subotu, 26. ožujka od 15 do 23 sata, kao i na Uskrsni ponedjeljak, 28. ožujka od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste, između kojih ističemo Jadransku magistralu (DC8) cijelom njezinom dužinom, dok zabrane nema na autocestama, kao niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali. Sve detalje o zabranama kao i popis cesta na koje se zabrana odnosi možete naći ovdje.

Informacije o stanju u prometu na cestama može se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija nakon vijesti, pronaći na našim Internet stranicama (www.hak.hr), Facebook stranici i na našoj aplikaciji za pametne telefona, za Android, iOS i Windows operativne sustave. Također, ukoliko ovog vikenda krećete na putovanje pogledajte nekoliko savjeta naših mehaničara na ovoj stranici - http://www.hak.hr/vijest/431/krecete-li-na-putovanje.

Mehaničari i vučne službe Hrvatskog autokluba, danonoćno dežuraju i bit će na raspolaganju svim vozačima koji imaju probleme sa svojim vozilom pozivom na besplatni telefon 1987.

Sretan Uskrs i ugodne blagdane želi vam Hrvatski autoklub !