Održana redovita sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba

Objavljeno: 11.4.2016.

U hotelu Aristos 8. travnja 2016. održana je redovita sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba.

Na sjednici je jednoglasno usvojeno izvješće o izvršenju Programa rada Hrvatskog autokluba za 2015., Izvješće o izvršenju Financijskog plana Hrvatskog autokluba za 2015., usvojena su Temeljna financijska izvješća Hrvatskog autokluba za 2015. te je prihvaćeno Izvješće Nadzornog odbora Hrvatskog autokluba za 2015.

Održana sjednica bila je posljednja sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba u ovom sazivu, obzirom na istek četverogodišnjeg mandata.

Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek na sjednici je stoga u uvodnom izlaganju prisutne podsjetio na ključne događaje i pokazatelje tijekom trajanja mandata.

Predsjednik je kazao kako je u proteklom razdoblju Hrvatski autoklub osnažio svoje osnovne djelatnosti pomoći na cesti i članstva, prije svega djelujući kroz udružene autoklubove. „Više od 50 milijuna kuna uloženo je u osnovne djelatnosti naše udruge, od čega će korist imati svi naši članovi i svi ostali vozači“ rekao je Predsjednik Hrvatskog autokluba, naglasivši kako su ta ulaganja i proširivanje kapaciteta i članskih pogodnosti te uvođenje Obiteljskog članstva 2015. doprinijeli otvaranju udruge prema mlađim vozačima i cijelim obiteljima, ali i znatnom povećanju broja članova.

G. Tušek podsjetio je kako je u ovom mandatu usvojen novi Statut Hrvatskog autokluba, koji je upisan u Registar udruga Republike Hrvatske i na koji je i Vlada Republike Hrvatske dala svoju suglasnost, te je donesen i Strateški plan razvoja Hrvatskog autokluba za razdoblje 2015.-2019., kao temelj daljnjeg rasta i razvoja asocijacije.

„Naši su ciljevi nastavak razvijanja naše udruge i porast broja članova, zadržavanje visoke kvalitete i razine stručnosti u obavljanju poslova javnih ovlasti te osnaživati suradnju s državnim institucijama kao njihov strateški partner i u korist njihovih krajnjih korisnika“ kazao je predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek.

Na redovitoj sjednici Skupštine Hrvatskog autokluba održanoj 29. prosinca 2015., prvoj takvoj sjednici održanoj temeljem odredbi novog Zakona o udrugama, kojima se predviđa donošenje programa rada i financijskog plana udruga do konca tekuće godine, usvojen je Program rada Hrvatskog autokluba za 2016. i Financijski plan Hrvatskog autokluba za 2016.