Predsjedniku Slavku Tušeku drugi mandat

Održana izborna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba

Objavljeno: 14.5.2016.

U središtu Hrvatskog autokluba u Zagrebu održana je izborna sjednica Skupštine HAK-a. Na njoj su glasanjem izabrani članovi tijela upravljanja udrugom. Nakon uspješno odrađenog prvog mandata predsjednik HAK-a Slavko Tušek dobio je povjerenje članova i za drugi mandat. Njegova izborna lista bila je jedina, a potvrdio ju je jednoglasno glasanjem 51 nazočan član Skupštine (56 članova ukupno, petero nije bilo prisutno). Uoči glasanja predsjednik HAK-a Slavko Tušek obratio se članovima Skupštine te u kraćoj prezentaciji i govoru objasnio što je sve učinjeno za njegova mandata te kako sa svojim suradnicima planira dalje razvijati Hrvatski autoklub. U kontekstu razvoja programa članstva istaknuo je:

- Uvođenjem Obiteljskog članstva omogućeno je omasovljavanje članstva pod stimulativinim uvjetima za članove obitelji. Važno je i proširenje članskih pogodnosti uvođenjem montaže i demontaže guma te balansiranja kotača. Navedeno je rezultiralo s više od 194 tisuće članova u udruženim autoklubovima i Hrvatskom autoklubu.

Hrvatski autoklub bilježi porast broja članova, 2012. godine imao je 170.000 članova, da bi danas bio na brojci od 194.000 članova koju je u svojem izlaganju naveo predsjednik HAK-a.

Predsjednik HAK-a Slavko Tušek osvrnuo se i na druge segmente poslovanja:

- U pogledu pružanja usluga tehničke pomoći na cesti, kako u smislu kvalitete, tako i u smislu brzine pruženih usluga, HAK je zadržao ulogu lidera na području Republike Hrvatske. Treba napomenuti da je povijesnim ulaganjem 2014. godine modernizirana flota vozila za pomoć na cesti te su nabavljena ukupno 43 vozila.

Predsjednik Slavko Tušek je izdvojio i prometno-preventivne akcije Vidi i klikni, Sigurno u prometu te Sigurno u školu s HAK-om, opravdane investicije u simulatore sudara i prevrtanja vozila te potrebu za razvojem prometno-preventivnih aktivnosti za učenike završnih razreda srednjih škola. Potom je naglasio HAK kao nezaobilazni subjekt Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa te sudjelovanje u nizu međunarodnih programa i akcija s ciljem sigurnijeg prometa.

- Mi nismo profitna organizacija i naš je interes društveno-korisni rad. Mi smo smo se isprofilirali i kao organizacija koja kontinuirano i kvalitetno radi projekte prometne preventive - rekao je Slavko Tušek.

Također, podsjetio je, HAK obavlja poslove javnih ovlasti po najvišim standardima, stručnim i tehnološkim, te će taj segment poslovanja dodatno razvijati. U svojem programu Zajedništvom do uspjeha - kontinuitet promjena 2016. - 2020. predsjednik Slavko Tušek najavio je daljnji rad na unapređivanju svih djelatnosti u suglasju i s aktualnim Strateškim planom Hrvatskog autokluba. Preduvjet za sve mora biti sinergija, a pritom predsjednik HAK-a misli na umreženi, stručni rad djelatnika autoklubova i stručne službe Hrvatskog autokluba. Na tome je radio u svojem prethodnome mandatu, a na sinergiji će inzistirati i u budućnosti, kao i na činjenici da nitko ne dijeli autoklubove na male i velike. Cilj nam je svima isti, objasnio je i potom najavio:

- Rad na povećanju broja članova mora biti strateška orijentacija Hrvatskog autokluba. Jedan od ciljeva bit će nam i daljnji razvoj Sustava tehničke pomoći uz zadržavanje omjera u kojem će 70 posto usluga pružati naši autoklubovi, a 30 posto ugovorni suradnici. Naš interes je edukacija zaposlenika, koja uvijek mora biti u skladu s razvojem modernih tehnologija i poslovnih iskustava.

Spomenimo da je predsjednik Slavko Tušek u Upravnom odboru HAK-a od 1995. godine, na mjestu predsjednika je od 2012. godine, a u mandatu prije toga bio je i zamjenik predsjednika. Dugogodišnji je tajnik Autokluba Varaždin, a odnedavno je izabran na funkciju predsjednika AK Varaždin.

Za članove Upravnog odbora u razdoblju od 2016. do 2020. godine glasovima članova Skupštine HAK-a s izabrani su, ujedno i kao zamjenik predsjednika, Ivo Bikić, predsjednik AK Vinkovci, Stanko Smodlaka, predsjednik AK Split, Marijan Ćurković, predsjednik AK Rijeka, Ljubomir Cerovac, predsjednik AK Pula-Rovinj, Stjepan Peršin, tajnik AMK Križevci, te novi član Damir Škaro, predsjednik AK Siget.

Izabrani članovi Nadzornog odbora HAK-a su Marin Pajić (AK Slavonac, Osijek), Boris Dušić (AK Koprivnica), Darinka Tompoš (AK Čakovec), Marčela Androšić (AK Pazin) i Juraj Palajsa (AK Karlovac).

Članovi Suda časti HAK-a su Vesna Kerdić (AK Marsonia, Slavonski Brod), Milan Odorčić (AK Končar, Zagreb), Ivan Penić (AK Jastrebarsko), Dinko Brkić (AK Zadar) i Antun Lohert (AK Sisak).

Na kraju je predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek zahvalio svim članovima Skuštine na povjerenju, čestitao svim izabranim predstavnicima u tijela upravljanja HAK-a i naveo da će se maksimalno zalagati da se svi navedeni ciljevi iz njegova programa i ostvare.