Minuta u prometu – edukativni projekt za djecu Autoškole Pazin

Objavljeno: 18.2.2011.

Tijekom veljače, na cijelom području Pazina i okolice, djelatnici Autoškole Pazin održavaju edukativno predavanje „Minuta u prometu“. Cilj predavanja je upozoriti i educirati najmlađe sudionike prometa na sve opasnosti u prometu kroz animirani film „Minuta u prometu“.

Projektom „Minuta u prometu“ obuhvaćeni su svi učenici prvih i drugih razreda osnovnih škola kojima se prikazuje šest jednominutnih crtića u kojima su djeca nalaze tijekom prometa. Od prijevoza djece u automobilu, istrčavanja na kolnik, značenja svjetala na semaforu i ostalim opasnostima koje se mogu dogoditi na putu do škole. Nakon svakog animiranog filma slijedi i razgovor s djecom djelatnika autoškole koji djeci pojašnjavaju događaje viđene na ekranu te ih upućuju kako se pravilno ponašati u prometu i izbjeći nesreću.

„Prikazivanje kratkih animiranih filmova djeci, s jasnom i jednostavnom porukom, pokazalo se kao odličan potez jer ih djeca prihvaćaju i usvajaju“ – istaknuo je tajnik AK Pazin Ivan Hrvatin te dodao da je „Minuta u prometu“ nastavak HAK-ove akcije „Sigurno i vješto u prometu“, koja se s ciljem povećanja sigurnosti najmlađih sudionika u prometu provodi i organizira na početku svake školske godine.

Istaknimo i da su animirane filmove izradili stručnjaci iz AK Rijeka u suradnji s djecom Primorsko goranske županije što pokazuje izvrsnu suradnju AK Rijeka i AK Pazin. Kako bi djeca i kod kuće mogla ponoviti pravilno ponašanje u prometu AK Pazin je svakom od djece darovao DVD s crtićima, a za veću pješačku vidljivost i sigurnost poklanjali su im reflektirajuće prsluke, ruksake i narukvice.