Sinergija HAK-a i autoklubova

Otvoreno novo carinsko smjestište Hrvatskog autokluba u Zadru

Objavljeno: 30.9.2016.

Predstavnici Hrvatskog autokluba i AK Zadar simboličnim uručivanjem ključeva otvorili su 21. rujna novo carinsko smjestište u Gospodarskoj zoni Murvica u općini Poličnik kod Zadra.

Otvaranje je samo prvi dio u planovima za AK Zadar jer sljedeće je izgradnja radionice i objekta za djelatnike što se očekuje u idućoj godini.

Prigodnoj svečanosti odazvali su se članovi Upravnog i Nadzornog odbora Hrvatskog autokluba, načelnik Općine Poličnik Davor Lončar, Radoslav Gudelj iz tvrtke Ceste Zadarske županije kao predstavnik izvođača radova, Mario Galić, iz tvrtke PO-MARK, predstavnik nadzornika radova, kao i predstavnici domaćina AK Zadar.

U uvodu se predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek obratio prisutnima i rekao: „Puštanje u rad carinskog smjestišta Hrvatskog autokluba značajno je za carinske poslove Hrvatskog autokluba odnosno preuzimanje i prikupljanje, čuvanje i javnu prodaju prijevoznih sredstava pod carinskim nadzorom. Ta djelatnost je jedna od brojnih javnih ovlasti Hrvatskog autokluba, a naš je cilj stalno povećavanje visokih standarda u obavljanju javnih ovlasti. Ovo carinsko smjestište predstavlja i značajnu investiciju Hrvatskog autokluba u Gospodarskoj zoni Murvica. Hrvatski autoklub kao udruga građana kontinuirano ulaže višak prihoda nad rashodima u razvoj svojih osnovnih djelatnosti. Od toga korist imaju vozači, svi drugi sudionici u cestovnom prometu, državne institucije i društvena zajednica. Naša je investicija važna i za Autoklub Zadar, koji je udružen u Hrvatski autoklub i predstavlja Hrvatski autoklub u gradu i županiji.

Autoklub Zadar je jedan od naših temeljnih autoklubova te će preuzeti na upravljanje i koristiti carinsko smjestište. Ovaj prostor olakšat će poslovanje Autokluba Zadar i omogućiti brže i kvalitetnije pružanje usluga pomoći na cesti vozačima – našim članovima iz Zadra i okolice, ali i svim drugim domaćim i inozemnim vozačima u nevolji. Stoga ova investicija Hrvatskog autokluba predstavlja značajan iskorak i za Autoklub Zadar. To je jedna sinergija između Hrvatskog autokluba i autoklubova jer nam je svima jasno da niti HAK niti autoklubovi ne mogu opstati jedni bez drugih. Tim putem treba dalje nastaviti i podizati standarde te pružati ljudima pomoć u nevolji. Ovdje se ne radi samo o carinskom smjestištu jer ovaj prostor pruža i druge mogućnosti koje će AK Zadar sigurno iskoristiti i otvoriti nove djelatnosti“.

Nakon govora predsjednika Hrvatskog autokluba Slavka Tušeka usljedila je i kratka ceremonija uručivanja simboličnih ključeva carinskog smjestišta koje je predsjednik Tušek uručio Ivanu Dujiću, Predsjedniku Autokluba Zadar, i rekao: „predsjedniče AK Zadar simbolično vam predajem ključ od ovog kompleksa a od vas se očekuje daljnje investiranje u drugu fazu koja bi bila radionički prostor. To bi onda bio jedan od modernijih i ljepših autoklubova u regiji. Budite sigurni da će te u tim nastojanjima Hrvatskom autoklubu imati partnera“.

Predsjednik AK Zadar Ivan Dujić tom prigodom je rekao;“ Zahvaljujem se HAK-u na pomoći u završetku prve faze. Zahvaljuem se i svim onima koji su pomogli da sve ovo organiziramo i sprovedemo u dijelo posebice načelniku općine Poličnik Davoru Lončaru. Obećajem da ćemo oplemeniti ovaj prostor u ovoj fazi sada jer smo već počeli s planovima kako to učiniti. Vama predsjedniče Tušek želim uručiti jednu malu zahvalnicu za sve što ste učinili kako bi mi danas bili ovdje. Jer kada smo kretali s ovim projektom 2012. godine vi ste dolazili kod predstavnika Grada i na jedan indirektan način malo pritiskao i nas da sve to što prije krene“.

Davor Lončar, načelnik općine Poličnik, „Od srca se zahvaljuem HAK-u i svim drugima koji dolaze i ulažu u našu općinu. To je dobrobit i za jedne i druge, nas kroz zapošljavanje i osobne dohotke, a njima kroz poslovne aktivnosti. Svima želim uspješan rad u našoj općini Poličnik, a ja sam tu da pomognem kada nešto zapne kako za HAK tako i za sve ostale ulagače“.