Suradnja s Hrvatskom radiotelevizijom na aplikaciji HRT Meteo

Objavljeno: 30.12.2016.

Suradnja između HRT-a i HAK-a seže još s početka osamdesetih prošlog stoljeća kad je Hrvatski autoklub, nakon osnutka Informativnog centra 26. prosinca 1979. godine, započeo s emitiranjem informacija o stanju u prometu u državi.

Javnost je ubrzo shvatila važnost ovakve informacije, pa se početkom devedesetih započelo s redovnim emitiranjem na HR2 nakon Vijesti. Uz svima prepoznatljiv zvuk RDS-a mnogi su godinama putovali na svoja odredišta, bliža ili dalja. 

Uz suradnju na najbržem i najvažnijem mediju za vozače, radiju, HAK od 2010. godine, za potrebe što boljeg informiranja o stanju u prometu, započinje s emitiranjem emisija HAK Promet info u sklopu emisije Dobro jutro, Hrvatska i HAK Prometna prognoza na HRT4.

Vremena se mijenjanju, a važnost što brže informacije sve je veća pa je u tom smjeru krenula i naša suradnja. HAK-ova aplikacija za pametne telefone dostupna za sve platforme (iOS, Android i Windows Phone) od samog je početka jedna od najkorištenijih aplikacija uopće, a želja da informacije dođu do što većeg broja ljudi ponukalo nas je na ovakav vid suradnje.

Aplikacija HRT Meteo koju je Hrvatska radiotelevizija pokrenula prije tri mjeseca dosad je preuzelo već više od 100 tisuća korisnika, a izradila ju je zajednički s Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ-om). U želji da na jednom mjestu bude vremenska prognoza i prometne informacije koje su usko povezane, u sklopu nove nadogradnje na njoj se mogu naći i podaci o stanju u prometu Hrvatskog autokluba.

Više o aplikaciji HRT Meteo možete naći na stranicama Hrvatske radiotelevizije