Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek ponovno izabran u tijela upravljanja FIA Regije I

Objavljeno: 23.5.2017.

Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek izabran je za novi mandat u Revizorskom odboru FIA Regije I, uz g. Fredrika Davebya iz švedskog autokluba Motormännen i g. Frédérica Maeyensaiz Belgijskog kraljevskog autokluba.

Izbori su održani u četvrtak, 18. svibnja 2017. tijekom „Proljetnih sastanaka Regije I“ Svjetske automobilističke organizacije FIA-e u Brugesu u Belgiji.

G. Slavko Tušek je izjavio: „ponovni izbor u tijela upravljanja FIA Regije I potvrda je našeg dosadašnjeg rada. Ujedno je i priznanje kvalitetnog rada i djelovanja Hrvatskog autokluba, koje je prepoznato u našoj krovnoj međunarodnoj organizaciji. Ponovni izbor zato doživljavam kao znak zahvalnosti tijelima upravljanja Hrvatskog autokluba i svimčlanovima i korisnicima usluga, ali i kao poticaj na daljnje iskorake“.

Zadatak Revizorskog odbora je osigurati relevantnost i stalnost računovodstvenih metoda koje se primjenjuju na račune FIA Regije I. Revizorski odbor izvještava Upravno vijeće i Plenarnu skupštinu te informira o svom radu Predsjednički odbor.

U nazočnosti predstavnika nacionalnih touring i auto-moto klubova iz Europe, Bliskog Istoka i Afrike, koji čine ovu najznačajniju regiju FIA-e, na sjednici Plenarne skupštine, g. Thierry Willemarck izabran je u novi mandat predsjednika FIA Regije I. Tijekom Proljetnih sastanaka FIA Regije I u Brugesu izabrani su i članovi Upravnog vijeća, peti potpredsjednik Regije I te predstavnici u Svjetskom vijeću za automobilsku mobilnost i turizam.

FIA Regija I predstavlja 108 nacionalnih autoklubova i organizacija iz 74 zemlje Europe, Bliskog istoga i Afrike, sa ukupno 38 milijuna članova.