Crvene ruže Autokluba Marsonia za žene Slavonskog Broda

Objavljeno: 8.3.2011.

Povodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, Autoklub Marsonia iz Slavonskog Broda u suradnji s Postajom prometne policije Slavonski Brod, organizirala je već tradicionalnu podjelu prigo1dnih poklona svim ženama– vozačicama.

Kao i proteklih godina djelatnici Postaje prometne policije Slavonski Brod, s čijom suradnjom je akcija provedena, obavili su odličan posao na glavnom gradskom trgu gdje su zaustavljali automobile koje su vozile žene i čestitali im Dan žena te uručivali ružu, prigodni poklon, te uz poljubac čestitali Dan žena.

Autoklub Marsonia povodom Dana žena omogućio je svim ženama-vozačicama da tijekom cijelog mjeseca, u kojem se obilježava Dan žena, da izvrše besplatan kontrolni pregled svog vozila u radionici AK Marsonia.

Ova jedinstvena akcija je naišla na odličan odaziv medija i građana te je pohvaljena od strane mnogih sudionika u prometu i građana Slavonskog Brod. Brođanke se danas, kao i kroz cijeli mjesec ožujak, sigurno osjećaju posebno, jer jedinstven je njihov Autoklub i odnos prema njima kao ženama.

„Pozvali smo sve vozačice da do 31.03. 2011. godine u vremenu od 9 do 15 h (pon-pet) i subotom od 9 do 12 h besplatno prekontroliraju stanje svojih vozila bilo da je ono ispravno ili da im se «nešto čudno» događa ili čuje, ili jednostavno žele saznati u kakvom je stanju“-naglasila je prilikom akcije tajnica AK Marsonia Vesna Kerdić, te istaknula nekoliko činjenica: “Sva su istraživanja do sada potvrdila da su žene daleko savjesniji vozači, discipliniranije i odgovornije te da četiri puta manje izazivaju prometne nesreće. Od ukupnog broja vozača 76.697 na području naše PU brodsko-posavske žene su zastupljene sa 37% (28.413). U prometnim nezgodama 2010. godine sudjelovalo je ukupno 1.113 osoba, od toga 268 žena (24%) i 845 muškaraca (76%).

Davne 2001. godine zajedno s djelatnicima Prometne policije iznenadili smo naše vozačice na gradskim prometnicama crvenom ružom i pokojim poljupcem sa službenom osobom. Deset godina neprekidno održavamo jednu lijepu tradiciju koja kroz naš edukativni materijal, koji se uručuje svakoj vozačici, daje dodatne informacije o prednosti članstva u HAK-u, preventivnim prometnim akcijama, defenzivnoj vožnji, ekološki prihvatljivim gorivima ili samo edukaciju kako da svoje dijete pravilno i sigurno prevezu do vrtića ili škole“.