HAK donirao dječje sjedalice za Dječji dom u Nazorovoj

Objavljeno: 8.1.2018.

Hrvatski autoklub donirao je Dječjem domu Zagreb, koji zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, dječje auto sjedalice i prometno edukativne bojanke za djecu kao prigodan Božićni poklon.

Voditelj Ureda sigurnosti cestovnog prometa u HAK-u mr.sc. Krešimir Viduka predajući poklone ukratko je upoznao ravnateljicu Doma s problemom stradavanja djece u prometu i aktivnostima koje HAK čini kako bi se smanjila stradavanja: „Hrvatski autoklub uz potporu Svjetske automobilističke organizacije provodi ove godine kampanju o korištenju dječjih sjedalica kroz projekt „Pravilo6“. Zašto? Jer smo sve češće svjedoci stradavanja djece u automobilima. Zato što nisu u sigurnom zagrljaju. U prometu ih ne može zaštiti zagrljaj roditelja, niti djedova i baki. Sigurni su samo ako se prevoze u zagrljaju dječje auto sjedalice. Zato je ova donacija namijenjena onima kojima je to najpotrebnije - djeci Dječjeg doma u Nazorovoj ulici u Zagrebu“- rekao je mr.sc. Viduka.

Ravnateljica Dječjeg doma u Nazorovoj ulici dr. med. Jasna Ćurković Kelava uručujući priznanje Hrvatskom autoklubu zahvalila se predstavnicima Hrvatskog autokluba Krešimiru Viduki i Evi Kostevc na poklonu te istaknula: „Naš Dom se brine za 73 djece od 0 do 7 godina starosti. Do sada nismo imali dječje auto sjedalice. Često su nam potrebne zbog prijevoza djece na razne pretrage, rehabilitacijske vježbe ili zbog drugih aktivnosti. Nadam se da ćemo u budućnosti i uspjeti opremiti i naš kombi s dječjim auto sjedalicama.  Hvala na sjedalicama i na prometno edukativnim bojankama. Naša im će se djeca sigurno radovati“.

HAK je naknadno u suradnji s Rodom organizirao edukaciju za odgajateljice i vozače Dječjeg doma o pravilnoj uporabi autosjedalica i sigurnom prijevozu djece.