Pridružite se humanitarnoj akciji darivanja krvi - DDK12

Objavljeno: 31.3.2011.

Pozivamo sve vozače da aktivno podrže humanitarnu akciju darivanja krvi, koja će se u organizaciji portala motori.hr, održati u subotu 2. travnja od 10:30 u Petrovoj 3 (Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu) u Zagrebu.

U poplavi svakakvih vijesti posljednjih mjeseci, a uz apsolutni manjak pozitivnih i dobrih, evo i jedne pozitivne.

Tradicionalnom akcijom darivanja krvi, motoristi iz cijele zemlje se okupljaju kako bi otvorili moto sezonu 2011. i dali svoj doprinos hrvatskim bolnicama koje svaki dan trebaju iznimne količine krvi (kako za klasične operacije, tako i transplatacije organa kojih je proteklih dana bilo nekoliko).

Budući su motoristi iznimno osjetljivi kao sudionici u prometu te da njihova stradavanja nikad nisu jednostavna i bezazlena, imaju veliku dozu osviještenosti koliko je važno pokloniti dio sebe (krv) nepoznatoj osobi. A da istodobno da nepoznata osoba može preživjeti traumu baš radi tog čina doniranja vlastite krvi.

Tijekom boravka u Petrovoj 3, odnosno davanja krvi, organizator i svi sudionici biti će na raspolaganju svim redakcijama za komentare i izjave, a vezano za općenito motoriste u prometu, njihova stradavanja, odnosima s vozačima automobila, razlikama između skutera i motora i slično.

"Osim čina akcije darivanja krvi, pa i samim defileom kroz centar Zagreba, te presicom želimo podsjetiti javnost da se vozači na dva kotača vraćaju na prometnice jer nam počinje sezona. Nadamo se da se upravo ovakvim akcijama osvješćivanja javnosti o moto-sezoni sprječava stradavanje bilo koga tko sudjeluje u prometu jer podsjeća da treba paziti na mnogo stvari, pa i na nas - vozače na dva kotača" – istaknuo je Vitomir Lucić u ime organizatora i dodao: "Akcija započinje i završava tradicionalnim defileom nekoliko stotina motorista kroz centar Zagreba, te se unaprijed ispričavamo građanima grada Zagreba radi kraćih prekida u prometu kako bi tako velika kolona prošla ulicama grada. Također je važno napomenuti da se akcija neće odgoditi čak ni u slučaju lošeg vremena, iako su za nadolazeći vikend najavljeni skoro ljetni uvjeti".

Za razliku od prijašnjih godina, za DDK12 je dogovoreno da polazimo iz Bikers Beer Factoryja (Savska 150, Zagreb). Time je ruta kretanja prema Petrovoj 3 nešto kraća u odnosu na prijašnje godine.

Trasa kretanja u pravcu Petrove 3 (Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu) je sljedeća: Savska – plato ispred Hrvatskog narodnog kazališta – Teslina – Amruševa – Palmotićeva – Ruđera Boškovićeva ("zeleni val") - Draškovićeva – Smičiklasova – Vlaška – Petrova.

Trasa kretanja u povratku prema BBF-u (Savska 150) je sljedeća: Petrova – Kamaufova – Derenčinova – Šubićeva – Držićeva – Slavonska – Vjesnik – Savska.

PROTOKOL 02.04.2011.

09:30 – 10:15
  • okupljanje pred cafe barom Bikers Beer Factory-BBF, Savska 150
  • dogovor s policijom oko formiranja kolone
10:20 – 10:30
  • formiranje kolone, polazak prema Petrovoj 3
  • trasa prolaska: Savska –Hrvatsko narodno kazalište (bez zaustavljanja) – Teslina – Đorđićeva - Draškovićeva – Smičiklasova – Vlaška – Petrova.
  • dolazak u Petrovu 3 pod policijskom pratnjom
  • davanje krvi
  • slobodno vrijeme dok svi ne daju krv
14:00 – 14:15
  • okupljanje u dvorištu Petrove 3
  • dogovor s policijom
  • formiranje kolone, polazak prema Bikers Beer Factory-BBF, Savska 150
  • trasa prolaska je Petrova-Kamaufova-Derenčinova-Šubićeva-Držićeva-Slavonska-"Vjesnik"-Savska (do kućnog broja 150).
14:45 – 15:00
  • Kraj organiziranog okupljanja, slobodne aktivnosti po volji sudionika (odlazak doma, druženje u BBF-u itd.)

Za sva pitanja vezana uz ovu akciju, slobodno se javite organizatoru na sljedeće kontakte:

Vitomir Lučić
E-mail: vito@motori.hr
Tel: 098/429 600

Repozitorij