Svečanom sjednicom Skupštine obilježeno 65 godina AK Končar

Objavljeno: 4.4.2011.

Autoklub Končar je u subotu, 2. travnja, u prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu održao svečanu sjednicu Skupštine povodom 65. obljetnice autokluba.

Obilježavanju se odazvao veliki broj uzvanika među kojima i zamjenik predsjednika HAK-a Slavko Tušek, glavni tajnik HAK-a Zvonko Šmuk, predstavnici temeljnih i lokalnih autoklubova, MUP-a kao i mnogi bivši i sadašnji djelatnici autokluba Končar.

Uvodnim govorom svečanost je otvorio tajnik AK Končar Goran Kilibarda te se pritom, u ime kluba i svoje osobno, zahvalio svima na dolasku te istaknuo: „Naš autoklub nije niti najdugovječniji niti najveći klub u asocijaciji HAK-a, ali je nedvojbeno klub koji je svojim aktivnostima obilježio razdoblje od svog postanka pa do danas. AK Končar spada u skupinu najstarijih, a ujedno i najpouzdanijih autoklubova. Svojim predanim radom zaslužio je ovo što se danas događa i nadam se da ćemo se mi prisutni, a kasnije i naši sljedbenici okupljati na još puno jubilarnih godišnjica. Svega toga ne bi bilo da nije bilo entuzijasta te davne 1946. godine i njihove ideje o osnivanju kluba. Stoga koristim prigodu, iako više nisu među nama, da im se iskreno zahvalim“, rekao je Kilibarda i zaključio: “Temelj poslovanja AK Končar uvijek su bili ljudi – zaposlenici. Zato s velikim ponosom pozdravljam djelatnike našeg kluba koji su zaslužni za opstojnost našeg autokluba“.

U ime Hrvatskog autokluba prisutnima se obratio zamjenik predsjednika HAK-a Slavko Tušek, i pritom istaknuo da je AK Končar jedan od najaktivnijih autoklubova u asocijaciji Hrvatskog autokluba. „Danas AK Končar proživljava svoju drugu mladost. Naime, klub je tijekom svoje duge povijesti prošao puno toga. Od početka je provodio djelatnosti obuke vozača i sportske djelatnosti. Krajem šezdesetih godina osnovao je i Službu pomoći na cesti, koja je pokrivala veliki dio Zagreba i okolice. U svemu tome blisko je surađivao s tvornicom Končar, čiji su stručnjaci sudjelovali i razvijali klub, materijalno ga pomažući“ istaknuo je Tušek te dodao: “AK Končar nosi ime snažne, uspješne i prepoznatljive kompanije iz naše zemlje, brenda poznatog i van njenih granica. Neka to bude vodilja ovom našem klubu u budućnosti“.

Na kraju svečane sjednice prisutnima se obratio Vjekoslav Gorupić, predsjednik AK Končar. Gorupić je prisutnima kroz prezentaciju opisao povijest i razvoj kluba kroz protekle godine, od teških do lijepih dana, te najavio: „U 2010. godini uputili smo Upravnom odboru HAK-a zahtjev za stjecanjem statusa temeljnog autokluba, budući da smo zadovoljili sve Statutom HAK-a propisane uvjete za temeljni autoklub“ i dodao: “Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli razvoju i napretku rada prije auto moto društva Rade Končar i kasnije autokluba Rade Končar, na nesebičnom radu i doprinosu, da danas AK Končar može proslaviti zavidni jubilej 65. godina opstojnosti. Zahvaljujem se HAK-u na dosadašnjoj suradnji, te se nadam da će se uspješna i korektna poslovna suradnja ostvarivati i ududuće“ – zaključio je Gorupić.

Nakon govora i kratkog filma o AK Končar uslijedilo je svečano uručivanje zahvalnica i priznanja zaslužnim pojedincima i pravnim osobama.

Među brojnim priznanjima bilo je i priznanje za dugogodišnji doprinos, materijalnoj i svekolikoj pomoći u radu i razvoju AK Končar koje je dodijeljeno Hrvatskom autoklubu a koje je u ime HAK-a preuzeo glavni tajnik Zvonko Šmuk.

Glavni tajnik HAK-a Zvonko Šmuk se pritom zahvalio na priznanju, čestitao veliki jubilej svim članovima i djelatnicima AK Končar te ih pozvao da i dalje nastave s dobrim radom i unaprjeđivanjem usluga članovima, za što će im HAK i u budućnosti pružiti punu potporu.