Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek na Proljetnim sastancima FIA Regije I

Objavljeno: 28.4.2018.

Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek sudjelovao je u radu "Proljetnih sastanaka Regije I" Svjetske automobilističke organizacije FIA-e, održanih u Madridu u Španjolskoj.

U nazočnosti predstavnika nacionalnih touring i auto-moto klubova iz Europe, Bliskog Istoka i Afrike, koji čine ovu najznačajniju regiju FIA-e, održana je sjednica Plenarne skupštine, tematske radionice te niz radnih sastanaka. Tijekom "Proljetnih sastanaka FIA Regije I" g. Tušek susreo se s Predsjednikom FIA-e g. Jeanom Todtom, Zamjenikom predsjednika FIA-e za automobilsku mobilnost i turizam g. Thierry Willemarckom te brojnim predsjednicima europskih nacionalnih touring i auto-moto klubova.

Na sjednici Koordinacijskog foruma srednjoeuropskih i istočnoeuropskih autoklubova predstavljene su preventivno-edukativne aktivnosti koje Hrvatski autoklub provodi u proteklih nekoliko godina uz potporu FIA-e.

Tijekom "Proljetnih sastanaka FIA Regije I" sudionici su izmjenjivali iskustva, postojeće najbolje prakse te diskutirali neke od budućih izazova, poput vozila na električni pogon i utjecaja digitalizacije na ponudu članovima.

FIA Regija I okuplja 108 nacionalnih autoklubova i organizacija iz 74 zemlje Europe, Bliskog istoga i Afrike, sa ukupno 38 milijuna članova.