Radni sastanak predstavnika autoklubova na temu „Opća uredba EU o zaštiti podataka (GDPR)“

Objavljeno: 17.5.2018.

Hrvatski autoklub održao je 16. svibnja 2018. u svom sjedištu u Zagrebu radni sastanak predstavnika udruženih autoklubova s temom „Opća uredba EU o zaštiti podataka (GDPR)“.

U uvodnom obraćanju glavni tajnik Hrvatskog autokluba Željko Mijatović rekao je: „Zaštita osobnih podataka je vrlo značajna tema za sve nas kao pravne osobe već dugo vremena, no stupanjem na snagu Opće uredbe Europske unije o zaštiti podataka ona dodatno dobiva na važnosti“.

Tijekom sastanka, predstavljanje relevantnih odredbi Uredbe, koja stupa na snagu izravno u svim državama članicama Europske unije 25. svibnja 2018., obavili su predstavnici društva Boost d.o.o. Vitomir Lučić i Anita Šlogar. Osim općeg pregleda odredbi predmetne Uredbe i njenog značaja za udružene autoklubove kao zasebne pravne osobe, naglasak je stavljen na specifičnosti njene primjene vezanim uz sustave članstva i tehničke pomoći Hrvatskog autokluba i udruženih autoklubova. Također su analizirane odredbe Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, koji je nedavno izglasan u Hrvatskom saboru. Nakon izlaganja uslijedila su brojna pitanja predstavnika autoklubova na koja su temeljito i opsežno odgovarali konzultanti Vitomir Lučić i Anita Šlogar.